I can believe I can try

Slachtoffer wil medische dossier R. Kelly inzien

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSlachtoffer wil medische dossier R. Kelly inzien
RTL

Faith Rodgers, een van de vrouwen die ten prooi is gevallen aan het seksueel misbruik van R. Kelly (53), beweert dat ze door hem herpes heeft opgelopen. De vrouw is daar zo boos over, dat ze via een rechtszaak inzage eist in zijn medisch dossier van de afgelopen 5 jaar. Dit meldt 'Page Six'.

"Deze verzoeken liggen volledig binnen de wet en die zullen wij naleven"

Faith zegt een relatie van een jaar gehad te hebben met de zanger, waarin hij haar regelmatig opgesloten zou hebben als ze hem seksueel niet goed genoeg bevredigde. Ze kwam er pas achter dat R. Kelly herpes had, nadat ze de seksueel overdraagbare aandoening via hem opliep.

Rechtszaak tegen R. Kelly gaat in april van start
Lees ook

Rechtszaak tegen R. Kelly gaat in april van start

De vrouw wil dat de zanger, die momenteel in de gevangenis zit vanwege zijn daden, al zijn informatie openbaart. Ze wil weten wanneer hij bepaalde soa's heeft opgelopen en welke medicatie hij daarvoor kreeg. Ook moet hij volgens haar zijn financiële situatie duidelijk maken: ze wil bonnetjes zien van belastingen, vliegtickets, gemaakte hotelkosten en telefoonrekeningen. Het gaat hierbij om de periode van januari 2017 tot januari 2019.

Kelly's advocaat Thomas Farinella heeft laten weten 'de wet te volgen'. "Deze verzoeken liggen volledig binnen de wet en die zullen wij naleven."

Lees meer over
R. Kelly