Op heterdaad gezien

Marieke, John en Mick krijgen nieuwe misdaadprogramma

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLMarieke, John en Mick krijgen nieuwe misdaadprogramma
RTL

Goed nieuws voor crime-liefhebbers. Misdaadverslaggevers John van den Heuvel (57) en Mick van Wely (48) komen in januari met een nieuw misdaadprogramma. Onder leiding van Marieke Elsinga (34) behandelen ze de meest spraakmakende zaken van het land.

"We brengen achtergronden, maar zullen ook met harde primeurs komen."

In Crime Desk zal aandacht besteed worden aan georganiseerde misdaad, liquidaties, corruptie, de mocro-maffia en polderpenoze, oplichtings- en stalkingszaken, cybercrime, zedenmisdrijven en cold cases. Rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman presenteert iedere maandag de rechtszaak van de week. Daarnaast is het team van Crime Desk beschikbaar voor hulp aan kijkers die zelf slachtoffer werden van misdrijven en zich afgepoeierd voelen door de overheid. 

Marieke Elsinga kan tranen moeilijk bedwingen door kerstreclames
Lees ook

Marieke Elsinga kan tranen moeilijk bedwingen door kerstreclames

"Ik kijk er enorm naar uit Crime Desk te presenteren", vertelt Marieke. "Samen met het team van deskundigen duik ik elke week in de meeste interessante misdaadzaken. Zij kennen alle, soms schokkende details en ik mag de kijker daar nieuwsgierig doorheen leiden. Ik ben dol op de dynamiek van een liveprogramma. We kunnen actueel zijn en tegelijk verdieping bieden met reportages waarbij je denkt: ik wil het wel zien, maar ik zou er niet aan moeten denken dat het me overkomt."

"Crime Desk is echt een uniek misdaadprogramma, waarin de kijker door insiders volledig op de hoogte wordt gebracht van het laatste misdaadnieuws", aldus John. "We brengen achtergronden, maar zullen ook met harde primeurs komen."

Mick van Wely, misdaadverslaggever van De Telegraaf: "Ik verheug me enorm het belangrijkste misdaadnieuws bij Crime Desk te kunnen brengen, bespreken en toe te lichten. Er is zoveel aandacht voor misdaadnieuws, merk ik. (…) We komen met spraakmakende reportages, confrontaties en onthullingen.”

Crime Desk is vanaf 11 januari 2021 elke maandag om 20.30 uur live te zien bij RTL 5. 

John van den Heuvel heeft onlangs nog een bijzonder vervolg op zijn Videoland-docu, De Jacht op de Mocro-Maffia, uitgebracht. Hieronder zie je er alles over.

Lees meer over
Marieke ElsingaJohn van den Heuvel