op1ns besef je het

Willemijn Veenhoven over korte Op1-avontuur: 'Was niet mezelf'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPWillemijn Veenhoven over korte Op1-avontuur: 'Was niet mezelf'
RTL

Willemijn Veenhoven (46) zat niet goed op haar plek bij 'Op1'. Het lukte haar niet om zichzelf te zijn, zegt de presentatrice in 'Volkskrant Magazine' over haar korte tv-avontuur.

"En dan denk je steeds van: godverdorie, de mensen weten helemaal niet hoe léúk ik ben."

"Als ik mezelf terugkeek dacht ik ook: nou, je hebt er weleens gelukkiger uitgezien. Zo'n strak bekkie, weet je wel. Het lukte me gewoon niet om mezelf te zijn", vertelt Willemijn. "En dan denk je steeds van: godverdorie, de mensen weten helemaal niet hoe léúk ik ben."

Willemijn Veenhoven neemt ontroerd afscheid van Radio 1
Lees ook

Willemijn Veenhoven neemt ontroerd afscheid van Radio 1

Willemijn, die jarenlange ervaring heeft bij NPO Radio 1, had zich ook nooit gerealiseerd dat "de wetten van talkshow heel strikt zijn". "Het is het nieuws van de dag, punt. Radio is veel vrijer, bij Radio 1 kon heel veel. Dat ging ook wel over nieuws, maar dan gaven we er een eigen slinger aan", zegt ze.

"De dagelijkse concurrentiestrijd vond ik ook lastig. Dat hijgerige: wat doet Jinek? Wat doet De Vooravond? Zij hebben die, wie hebben wij, kunnen we het nog omgooien? Dat gaat de hele dag door, en het maakt dat je minder snel maakt wat je zelf wil maken. En dus minder betrokken bent. De show was niet van mij, dat voelde ik sterk."

In het nieuwe jaar keert Willemijn terug op Radio 1 als de nieuwe presentatrice van Spijkers met Koppen.