Ericaliber

Woeste Erica Meiland ging bewapend met pistool op pad

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPWoeste Erica Meiland ging bewapend met pistool op pad
RTL

De Meilandjes staan momenteel niet bekend als de rust zelve, dat weten de kijkers van 'Chateau Meiland' als geen ander. In het boek van Martien Meiland (59) doet Erica (57) echter een schokkende onthulling. Ze is namelijk een keer witheet van woede geworden en gewapend op stap gegaan.

"Het is natuurlijk wel gevaarlijk wat ik deed"

In het boek is te lezen hoe Erica het heft in eigen hand nam nadat ze erachter kwam dat Maxime waarschijnlijk was gedrogeerd door een 'Griekse jongen'. "Het is natuurlijk wel gevaarlijk wat ik deed", zo vertelt Erica in het boek. "Want als ik daar binnen was gekomen en hij had een keukenmes gepakt, omdat ik een pistool had, hadden ze het nog op zelfverdediging kunnen gooien. Allemaal heel link."

Maxime Meiland moest vriend Leroy 'wel een beetje pushen'
Lees ook

Maxime Meiland moest vriend Leroy 'wel een beetje pushen'

Maar Erica was woest en besloot de jongen in kwestie op te zoeken. Ze nam het alarmpistool van haar vader mee en vertelde aan Maxime dat ze boodschappen ging doen, maar in werkelijkheid startte ze een zoektocht naar de jongen.

Erica wist waar de jongen woonde, maar kon hem uiteindelijk niet vinden. "Ik dacht gewoon: ik wil die gozer bang maken. Dat hij weet wat-ie gedaan heeft. En dat-ie kapt met dit soort dingen. Dat-ie weet wat hij aanricht." Martien vult haar aan: "Schandalig, rommel in iemands drankje doen."

Gelukkig is het allemaal goed afgelopen en kunnen de Meilandjes rustig slapen nu Maxime een degelijke jongen heeft gevonden. Hieronder zie je er alles over.