Rechterhand Epstein

Ghislaine Maxwell wil uit de cel, biedt borg van bijna 30 miljoen aan

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPGhislaine Maxwell wil uit de cel, biedt borg van bijna 30 miljoen aan
RTL

De rechterhand van de inmiddels overleden misbruikmiljardair Jeffrey Epstein wil graag op borgtocht vrij komen. Ze heeft daarvoor een verzoek gedaan bij de rechtbank en is bereid om een borg van 28,5 miljoen dollar op tafel te leggen.

Dat meldt persbureau Reuters, dat documenten van de rechtbank heeft ingezien. Maxwell wordt ervan verdacht dat ze Epstein hielp bij het misbruiken van jonge meisje. Zij zou de meisjes hebben geronseld.

Gruwelijke details over Ghislaine Maxwell: 'Zij is een monster'
Lees ook

Gruwelijke details over Ghislaine Maxwell: 'Zij is een monster'

Het grootste deel van de borg, 22,5 miljoen dollar, zou ze samen met haar echtgenoot willen opbrengen. De rest zou afkomstig zijn van vrienden en familie. Maxwell benadrukt in de rechtbankdocumenten nog eens dat ze 'absoluut blijft volhouden dat ze onschuldig is en zichzelf wil blijven verdedigen'. 

Wie is Ghislaine Maxwell precies?

De 58-jarige Maxwell werd begin dit jaar aangehouden en zit sindsdien vast. Jeffrey Epstein wordt beschuldigd van meerdere misbruikzaken. Hij pleegde in augustus vorig jaar zelfmoord in zijn cel in New York.

35 jaar cel

De miljardair zou in de jaren 90 seks hebben gehad met minderjarige meisjes, die soms niet ouder waren dan 14 jaar. De meisjes zouden door Ghislaine Maxwell zijn geregeld.

De zaak tegen Maxwell staat gepland voor juli volgend jaar. Als ze wordt veroordeeld, kan ze 35 jaar cel krijgen.

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update

Lees meer over
Ghislaine MaxwellJeffrey EpsteinSeksueel misbruikRechtszaakVerenigde Staten