ziek klaar mee

Katja Schuurman is coronamoe en uit kritiek op maatregelen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKatja Schuurman is coronamoe en uit kritiek op maatregelen
RTL

De nieuwe coronamaatregelen schieten in het verkeerde keelgat bij Katja Schuurman (45). Het zit haar allemaal niet lekker en daarom deelt de presentatrice haar frustraties op Instagram.

"Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte"

Katja somt op waar je allemaal 'ziek' van kan worden tijdens en dankzij de lockdown, zoals 'werkloos' zijn, 'eenzaamheid', 'spanning thuis', 'omdat je bedrijf naar de klote gaat' en 'omdat je depressief bent'. 'Maar niet ziek door corona. En dat is wat telt', legt ze ogenschijnlijk geërgerd uit.

'Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte', concludeert de presentatrice in haar Instagram Stories.

Katja Schuurman op Instagram© Instagram @katjaschuurman
Katja Schuurman op Instagram

Daarnaast deelt Katja de kritische vragen die ze zou willen stellen. 'Wie bepaalt wat een mensenleven waard is?' begint ze. 'Mogen we die ethisch lastige vraag op z'n minst serieus stellen? Want hoe ethisch verantwoord is het om zoveel mensen in de meest uiteenlopende vormen van ellende te storten?' Katja deelt ook een foto van minister-president Mark Rutte, die de nieuwe maatregelen gisteravond in een toespraak aankondigde. 'Wat jammer - en onterecht - dat je kwetsbaar moet zijn om beschermd te worden'. 

Katja heeft het er lastig mee. De presentatrice heeft een bijzonder jaar achter de rug. Zo werd ze voor de tweede keer moeder, wat niet van een leien dakje ging. In de video hieronder vertelt ze over haar heftige bevalling.

Lees meer over
Katja SchuurmanInstagramLockdown