winst

Harry en Meghan winnen rechtszaak: 'Geen familiefoto's meer'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesHarry en Meghan winnen rechtszaak: 'Geen familiefoto's meer'
RTL

Na een maandenlange verwikkeling zijn prins Harry (36) en Meghan Markle (39) tot een overeenstemming gekomen met de persfotografen van Splash News en Picture Agency. Beide bureaus werden aangeklaagd door het koppel nadat ze een foto van de hertogin en haar zoontje Archie (1) tijdens een wandeling hadden gepubliceerd. Dat meldt de Britse krant 'The Guardian'.

De persbureaus kregen het ervan langs in de rechtbank. Meghan en Harry klaagden ze aan en hebben hun gelijk gekregen, omdat de fotografen 'onwettig waren binnengedrongen'. Hiermee zou de privacy van moeder en kind geschaad zijn. Uit de rechtbankpapieren blijkt dat de fotografen al een dag van tevoren in de omgeving waren om te zien waar de in- en uitgangen zaten. Op die manier wilden ze ervoor zorgen dat ze op elk punt een camera klaar konden zetten. De afspraak is nu dat er geen familiefoto's meer mogen worden gemaakt. 

Harry en Meghan tekenen na Netflix ook bij Spotify
Lees ook

Harry en Meghan tekenen na Netflix ook bij Spotify

Meghans advocaat Jenny Afia meent dat de bewuste foto's werden genomen 'tijdens een privé-gezinsuitje in een afgelegen landelijke omgeving' en dat er 'geen publiek belang bij het verspreiden van de foto's was'. De rechtszaak werd, opmerkelijk genoeg, ingediend door 'meneer Archie Harrison Mountbatten-Windsor', oftewel de zoon van de Hertog en Hertogin van Sussex. Meghan diende als juridisch vertegenwoordiger, aangezien haar zoontje nog veel te jong is om de zaak daadwerkelijk zelf aan te vechten. 

Ondanks de vele negatieve berichten over Meghan, blijkt ze toch de populairste Britse royal te zijn. In de video hieronder zie je er alles over. 

Lees meer over
Prins HarryMeghan MarkleRechtszaakFotografiePrivacy