niet normaal

Diederik Ebbinge uit felle kritiek op de overheid

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDiederik Ebbinge uit felle kritiek op de overheid
RTL

Cabaretier Diederik Ebbinge (51) heeft donderdag opvallend hard uitgehaald naar de regering. 'Even wat anders. Nooit schaamde ik mij zo diep voor een regering dan bij de Moriadeal en de stuitende onverschilligheid die daarop volgde', foetert de 'Luizenmoeder'-ster.

"Nooit schaamde ik mij zo diep voor een regering"

'Oh ja, inmiddels is er een rattenplaag in Moria 2 uitgebroken. Babies worden ‘s nachts gebeten. #SOSMoria #500kinderen'. Op sociale media werd de afgelopen dagen veel kritiek geuit op de manier waarop de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie dit dossier behandelt.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Diederik Ebbinge keert terug met cult-hit ZomerPromenade
Lees ook

Diederik Ebbinge keert terug met cult-hit ZomerPromenade

Na een brand in vluchtelingenkamp Moria begin september besloot het kabinet onder druk van de Tweede Kamer honderd kwetsbare vluchtelingen op te nemen. Dit aantal ging wel af van een eerder toegezegd aantal dat Nederland al op zou nemen.

De helft van deze honderd vluchtelingen uit Griekenland arriveerde half december in Nederland. Het gaat deels om vluchtelingen die in Moria zaten, maar niet ten tijde van de grote brand. De situatie in het vluchtelingenkamp op Lesbos is de afgelopen weken nog schrijnender geworden vanwege de kou en de regen. In Moria zitten al maanden meer dan 12.000 mensen vast, onder wie veel kinderen.

Lees meer over
Diederik EbbingeVluchtelingen