cardi bedankt

Cardi B schikt zaak met voormalig manager

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPCardi B schikt zaak met voormalig manager
RTL

De jarenlange strijd tussen Cardi B en haar oude manager Shaft is voorbij. De rapper deelde zondag een bericht over een schikking, waar ze bij schreef: "Het voelt goed om eindelijk vrij te zijn."

In het voorjaar van 2018 sleepte Klenord 'Shaft' Raphael de muzikante voor de rechter. Hij eiste 10 miljoen dollar van Belcalis Almánzar, zoals de rapper eigenlijk heet, omdat hij van haar een ster zou hebben gemaakt. Shaft beweerde dat hij Cardi sinds 2015 de fijne kneepjes van het vak had geleerd. Dankzij contacten van hem zou ze een rolletje in een realitysoap hebben gekregen en ook zou Shafts team achter de monsterhit 'Bodak Yellow' zitten. Dankzij dit nummer kreeg Cardi B een platencontract aangeboden.

Cardi B onder vuur na thanksgiving dinner met bijna 40 gasten
Lees ook

Cardi B onder vuur na thanksgiving dinner met bijna 40 gasten

Een maand later kwam Cardi met een tegenaanklacht. Daarin beweerde ze dat Shaft haar leven in zijn tijd als manager compleet probeerde te beheersen en een veel te groot deel van haar inkomsten opeiste. Hij zou haar hebben wijsgemaakt dat het normaal is dat managers vijftig procent van de royalty's van artiesten innen, een veel groter aandeel dan gebruikelijk. Voor al dat leed wilde ze 15 miljoen dollar van Shaft zien.

Na het tekenen van de schikking kan geen van de partijen meer terugkomen op de zaak. Hoeveel geld er met de overeenkomst was gemoeid, is niet bekend.

Lees meer over
Cardi B