adrenaline kick

Jort Kelder: 'Ik heb spectaculaire mediaruzies gehad'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Jort Kelder: 'Ik heb spectaculaire mediaruzies gehad'
RTL

Jort Kelder (56) is niet op zijn mondje gevallen. Daardoor is de presentator al meermaals in een ruzie terechtgekomen met zijn tv-collega's. Maar daar heeft de 'Op1'-hotshot verder geen problemen mee, vertelt hij in 'PodBast'.

"Dat is eigenlijk het grootste compliment dat je kunt krijgen"

"Ik geneer me soms voor het gemak waarmee ik zo'n ruzie aanga", verklaart Jort in PodBast aan Bastiaan Meijer. Maar dat weerhoudt de presentator er niet van om ze toch aan te gaan. "Ik ben in die zin een beetje een valse nicht. Ik heb spectaculaire mediaruzies gehad, je kunt ze zelf bedenken, maar daar geniet ik op een bepaalde manier ook wel van. Het gaat dan even heel hard stormen en dan is er vanalles aan de hand. Heel onbenullig, maar soms gaat het ook wel ergens over."

Jort Kelder vervangt Sander als presentator van Op1
Lees ook

Jort Kelder vervangt Sander als presentator van Op1

Toen Jort hoofdredacteur was van Quote in 2003 werd het pand beschoten en dat vindt hij 'in bepaald opzicht het hoogtepunt' van zijn journalistieke werk. "Dat was natuurlijk een signaal van 'jongens, jullie zijn goed bezig'", vindt de presentator. "Dat is eigenlijk het grootste compliment dat je kunt krijgen. Als de kogels door je ramen vliegen, doe je iets goed." Hij ziet het als iets goed als mensen over hem praten. "Wat kan het mij nou schelen dat een columnist mij een eikel vindt? (...) Het is toch prima als al die mensen boos op mij worden?"

Jort gaat de confrontatie met gemak aan. Toen er afbeeldingen van hem zonder zijn goedkeuring werden gebruikt door bitcoinoplichters, greep hij het moment aan om één van de mannen die daar verantwoordelijk voor was aan te pakken. Je ziet het in de video hieronder. 

Lees meer over
Jort KelderRuzieTelevisie