raak geschoten

Kim Kötter bezorgd en in dubio na nieuws over baby

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKim Kötter bezorgd en in dubio na nieuws over baby
RTL

De laatste loodjes zijn aangebroken voor de zwangere Kim Kötter (38). Ze is dan ook al druk bezig met het voorbereiden van de bevalling, maar op Instagram laat de voormalige Miss Nederland weten met een obstakel te zitten.

"Hij zou in theorie nog kunnen draaien"

De derde baby van Kim en Jaap Reesema is nu al een echte dwarsligger. Het kindje ligt namelijk in een stuit, wat betekent dat de billen of voetjes van de baby naar beneden liggen in plaats van het hoofdje. In dit soort situaties wordt daarom vaak het kindje gehaald met een keizersnede omdat de risico's hoger zijn bij een normale bevalling. Ook Kim moet die keuze nu maken. 'Alle opties even doornemen', schrijft ze in haar Stories bij een echo van haar ventje.

© Instagram @kimkotter

'Of ik nou per se de baby een uur met de hand (door gynaecoloog en verloskundige) ga laten draaien terwijl hij een vergrote kans op ziekte van Von Willebrand (stollingsafwijking van het bloed, red.) heeft is nu de vraag', deelt ze met haar Instagram-volgers. Wellicht is alle stress niet nodig, want over twee weken heeft Kim nog een liggingsecho. 'Hij zou in theorie nog kunnen draaien', aldus de bezorgde moeder.

Kim is op 14 februari uitgerekend, een echte liefdesbaby dus. Eerder vertelde ze aan RTL Boulevard dat ze de zwangerschap totaal niet had zien aankomen:

Lees meer over
Kim KötterJaap Reesema