Hilariarisch

Alec Baldwin neemt het op voor zijn vrouw na kritiek op accent

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesAlec Baldwin neemt het op voor zijn vrouw na kritiek op accent
RTL

Het vermeende nepaccent van Hilaria Baldwin (36) houdt de gemoederen op social media flink bezig. Afgelopen weekend doken berichten op van oud-klasgenoten van Hilaria die schreven dat ze op de middelbare school 'gewoon' Hillary heette en zonder Spaans accent sprak, zoals nu. Haar man Alec Baldwin (62) reageerde daarop nogmaals op de kritiek.

"Een leugen kan de halve wereld al over zijn gegaan terwijl de waarheid z'n schoenen net aantrekt"

De acteur plaatste op Instagram een bericht met een cryptische quote van schrijver Mark Twain. 'Een leugen kan de halve wereld al over zijn gegaan terwijl de waarheid z'n schoenen net aantrekt.' De boodschap werd door zijn volgers echter niet heel goed ontvangen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Vrouw Alec Baldwin onder vuur om 'nepaccent'
Lees ook

Vrouw Alec Baldwin onder vuur om 'nepaccent'

'Zoals je Spaanse vrouw die haar hele leven in Massachusetts heeft gewoond', schreef iemand. 'Ik neem aan dat haar accent ook nep is? FRAUDEURS!' De reactie van Alec was kort, maar krachtig: 'Go fuck yourself.' 

Iemand anders opperde dat Hillary niet Spaans is, maar zichzelf opnieuw heeft uitgevonden als Spaanse en dat daar niets mis mee is. Maar ook met die logica kon Alec weinig: 'Ze is geboren in Boston, maar opgegroeid in Spanje. Begrepen?'

De consternatie begon toen Hilaria afgelopen week in een video die ze op Instagram deelde opeens helemaal geen accent had. De yoga-instructrice legde uit dat ze een gedeelte van haar jeugd in Boston heeft doorgebracht en een deel op Mallorca, waar haar ouders en broer nog altijd wonen. Ze vertelde daarin dat ze inderdaad eigenlijk Hillary heet, maar dat ze zich op Mallorca Hilaria noemde en uiteindelijk voor die naam heeft gekozen.

Echtgenoot Alec viel haar toen al bij in een eigen video, waarin hij de opmerkingen op social media belachelijk noemde.

Lees meer over
Alec BaldwinHilaria Baldwin