melding van maken

David Attenborough zet punt achter Instagram: druk met brieven

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDavid Attenborough zet punt achter Instagram: druk met brieven
RTL

David Attenborough (94) is niet meer van plan terug te keren op Instagram. "Ik heb al genoeg moeite met de normale post", laat de Britse bioloog vrijdag weten in een interview met 'BBC Radio 1'.

"Ik ben niet van plan om terug te keren"

Sinds november is Attenborough al niet meer actief op het platform. Zijn posts van daarvoor zijn nog wel te zien. Twee maanden eerder besloot hij een account te openen op Instagram, om aandacht te vragen voor klimaatverandering. De bioloog had binnen 4 uur en 44 minuten al een miljoen volgers. Een record, niet eerder wist iemand zo snel dat aantal volgers te bereiken.

Rupert Grint verbreekt Instagramrecord David Attenborough
Lees ook

Rupert Grint verbreekt Instagramrecord David Attenborough

Maar ondanks dat succes heeft hij Instagram niet in zijn dagelijkse routine gepast. "Ik heb eventjes mijn bijdrage gedaan op Instagram. Maar ik ben niet van plan om terug te keren", zegt hij. Attenborough geeft aan het al druk genoeg te hebben met de brieven die hij elke dag krijgt, zo'n 70 per dag. Die wil hij, als dat lukt, allemaal persoonlijk beantwoorden.

De tv-maker verbrak met de snelle aanwas van zijn volgers op Instagram het record van Jennifer Aniston, die in 5 uur en 15 minuten een miljoen volgers behaalde. Inmiddels staat het record op de naam van Harry Potter-acteur Rupert Grint. Hij was binnen 4 uur en 1 minuut een miljoen volgers rijker.

Lees meer over
David Attenborough