fuel my fire

Birgit Schuurman: 'Moest eerst m'n scheiding boven zien te komen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBirgit Schuurman: 'Moest eerst m'n scheiding boven zien te komen'
RTL

Binnenkort is te zien hoe Birgit Schuurman (43) samen met andere BN'ers op de vlucht slaat in de VIP-editie van het televisieprogramma 'Hunted'. In gesprek met 'Veronica Magazine' vertelt ze over het programma, het afgelopen jaar en haar scheiding.

"Ik hoop dat ik het resultaat dit jaar nog kan laten horen"

Ondanks dat er door de coronacrisis ook voor Birgit projecten zijn weggevallen - zoals een film en werk in het theater - heeft ze het afgelopen jaar niet stilgezeten. Integendeel zelfs. Ze heeft zelfs tijd vrijgemaakt om voor het eerst sinds jaren weer muziek te maken. "Ik heb veel inspreekwerk voor onder meer tekenfilms, series en reclames gedaan, een jeugdvoorstelling gemaakt én gewerkt aan nieuwe muziek", blikt ze terug. 

Birgit Schuurman gaat voor klein, puur en eerlijk
Lees ook

Birgit Schuurman gaat voor klein, puur en eerlijk

"Dat had ik de afgelopen tweeënhalf jaar niet gedaan, omdat ik eerst mijn scheiding te boven moest zien te komen." Destijds zetten Birgit en haar man Arne Toonen na een relatie van tien jaar een punt achter hun huwelijk. Momenteel is ze samen met model slash personal trainer Sander van Haarlem.

"Maar nu had ik er weer zin in, waarbij ik de spannende stap heb gezet om voor het eerst in het Nederlands te gaan schrijven. Dat is iets waar ik me altijd tegen heb verzet, maar het vloeit er heel makkelijk uit. Ik hoop dat ik het resultaat dit jaar nog kan laten horen."

Het liefst wilde Birgit het Hunted-avontuur aangaan met haar zus Katja. Maar een hoogzwangere vrouw die op de vlucht slaat: da's geen goed idee. Dus vormt Birgit samen met Kim Feenstra een ijzersterk en zeer fanatiek duo. "We kenden elkaar niet heel goed, alleen van feestjes en af en toe een hapje eten, dus het was wel spannend hoe we het onder deze omstandigheden zouden hebben met elkaar. Maar het was een topcombi, zoals ik had gehoopt. Kim was ook meteen vreselijk fanatiek, heerlijk!"

Dat Kim zwanger was tijdens de opnames, was volgens Birgit niet veel van te merken. "Ze rende als een hinde en had een beter uithoudingsvermogen dan ik."

Kim is inmiddels bevallen van haar zoontje: Brooklyn. In gesprek met RTL Boulevard vertelt ze hoe zij en haar partner Stanley op deze naam kwamen. 

Lees meer over
Birgit Schuurman