raar maar waar

'Dikkertjesclausule' John de Mol uit De TV Kantine bestaat echt

Door RTL Boulevard··Aangepast:
'Dikkertjesclausule' John de Mol uit De TV Kantine bestaat echt
RTL

Ze benoemde hem zelf al in haar biografie, maar nu heeft 'ie ook ‘De TV Kantine’ gehaald: de clausule in het Talpa-contract van Patty Brard waarin staat ze ontslagen kan worden zodra ze weer ‘dik’ wordt.

"Ik weigerde te tekenen"

Rondom de lancering van haar boek deed de bizarre contractuele voorwaarde nog niet gek veel stof opwaaien, maar de makers van De TV Kantine brengen daar nu verandering in. Carlo Boszhard benoemt het in zijn rol als John de Mol: "Ook lekker overigens dat je nu in dit kader lekker slank bent", zegt hij tegen 'Anouk' in The Voice. "Dat staat ook in je contract, net als bij Patty Brard, puntje 3.3: als je te dik wordt, dan kan ik onmiddellijk je contract verbreken."

Kijkers De TV Kantine vol lof over duizendpoot Elise Schaap
Lees ook

Kijkers De TV Kantine vol lof over duizendpoot Elise Schaap

En dat klinkt bizar, maar het is wel waar. Patty schreef in haar biografie over het specifieke onderdeel in haar contract, dat in de media ook wel de 'dikkertjesclausule' werd genoemd en waarin zelfs een bepaald grensgewicht zou hebben gestaan. 'Ik zou vervolgens twee maanden de tijd krijgen om weer op mijn oude gewicht te komen en anders werd het contract ontbonden.' Volgens de oud Luv'-zangeres heeft ze geweigerd te ondertekenen en heeft Erland Galjaard het laten aanpassen. 'We hebben er 'uitstraling' van gemaakt. Dus dat ik dezelfde uitstraling moet behouden lopende de duur van het contract.'

Roos van Kopen Zonder Kijken giert ondertussen om haar TV Kantine-persiflage van gisteren. Bekijk hier het fragment. 

De TV Kantine is elke donderdag om 20:30 uur te zien op RTL4 en terug te kijken bij Videoland. Bekijk hier de aflevering terug met daarin het fragment over de 'dikkertjesclausule'. 

Lees meer over
John de MolPatty Brard