is er een dokter in de zaal?

Katherine Heigl belandde in depressie door kritiek Grey's Anatomy

Door ANP/ RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty Images Katherine Heigl belandde in depressie door kritiek Grey's Anatomy
RTL

Katherine Heigl (42) zegt dat het commentaar op haar meest bekende projecten, de serie 'Grey’s Anatomy' en de film 'Knocked Up', haar mentale gezondheid behoorlijk heeft beïnvloed. Dat vertelt de actrice in een interview met 'The Washington Post'.

"Hoe banger ik werd, hoe meer het voor iedereen leek alsof ik echt de persoon was die geschetst werd"

Tijdens de hit-serie Grey’s Anatomy werd Katherine in de pers ‘moeilijk en ondankbaar’ genoemd. "Ik heb misschien destijds dingen gezegd die men niet leuk vond maar dat escaleerde meteen naar ‘ze is ondankbaar’ en ‘ze is moeilijk’, vertelt de actrice. "Wat is je definitie van moeilijk? In die tijd werd gezegd dat ik mijn mond moest houden. Nu ben ik 42 en kan ik me er echt boos over maken dat ik zo werd behandeld."

Katherine Heigl open over eventuele comeback Grey's Anatomy
Lees ook

Katherine Heigl open over eventuele comeback Grey's Anatomy

Katherine vertelt dat het commentaar nog altijd een zere plek heeft achtergelaten en het een negatieve invloed heeft gehad op haar mentale gezondheid. "Ik vroeg mijn moeder en mijn man om hulp voor me te zoeken want ik wilde liever doodgaan", aldus de actrice. "Hoe banger ik werd, hoe meer het voor iedereen leek alsof ik echt de persoon was die geschetst werd."

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113

Ondanks alles kijkt de actrice terug op een leerzame periode. Ze kan nu meer zichzelf zijn en haar mentale gezondheid is stabiel. "Het voelt nu alsof ik genoeg ervaring en wijsheid heb om mijn stem te laten horen."

Lees meer over
Katherine HeiglGrey's Anatomy