beelen staat op

Giel Beelen: 'Ik heb inmiddels wel tachtig wekkers'

Door ANP/ RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGiel Beelen: 'Ik heb inmiddels wel tachtig wekkers'
RTL

Als het aan Giel Beelen (43) ligt, is hij niet voor altijd in de nacht op de radio te horen. "Er zijn geen harde afspraken gemaakt, maar ik zal niet voor eeuwig in de nacht zitten", zegt hij in een interview met 'AD'.

"Ik wilde niet prominent op de dag worden neergezet, als die plekken er al waren geweest"

De radio-dj begon begin oktober met het presenteren van zijn nachtshow op NPO Radio 2. Na zijn vertrek bij Veronica was het een droom om daar een eigen show in de nacht te krijgen. "Dat wilde ik heel graag. Ik wilde niet prominent op de dag worden neergezet, als die plekken er al waren geweest", vertelt hij.

Wilfred Genee niet bang om dezelfde fout te maken als Giel Beelen
Lees ook

Wilfred Genee niet bang om dezelfde fout te maken als Giel Beelen

Op de vraag of nachtradio niet beneden zijn status zou zijn, reageert hij verbaasd. "Doe effe normaal, ik vind het een eer! Ik krijg alle vrijheid en bovendien hebben Radio 3 en BNNVARA ambities."

Over die ambities wijdt hij verder niet uit, maar overdag radiomaken zou op den duur zijn voorkeur kunnen hebben. De radio-dj heeft zich in de eerste maand van zijn show twee keer verslapen. "Ik moet even in mijn ritme komen", zegt hij daarover. Een keer zou zijn wekker op zijn telefoon zou niet afgegaan zijn en de andere keer was hij simpelweg te laat. Maar dat zal hem nu niet meer overkomen. "Ik heb inmiddels wel tachtig wekkers."

Lees meer over
Giel Beelen