Binge het jaar door

Oui, oui: makers Lupin 'zijn vrijwel zeker' van tweede seizoen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixOui, oui: makers Lupin 'zijn vrijwel zeker' van tweede seizoen
RTL

Het is dé monsterhit van Netflix op dit moment: Lupin. Niet gek dus dat fans met smart wachten op de bekendmaking van een nieuw seizoen, en voor hen is er nu goed nieuws. Het tweede seizoen van de Franse serie is in de maak.

"De ontvangst van de serie is zo overweldigend, het moet komend jaar wel terugkeren"

Dat bevestigt mede-bedenker en schrijver George Kay aan Radio Times. In de eerste week van dit jaar verschenen de eerste vijf afleveringen van Lupin, met acteur Omar Sy als Assane Diop in de hoofdrol. Deze zomer komt het tweede deel van seizoen 1 online én seizoen 2 is dus in de maak. 

"We zijn momenteel bezig om de verhaallijn te bepalen", zo vertelt George aan het Britse weekblad. "Ik ben er eigenlijk wel zeker van dat er een tweede seizoen zal komen. De ontvangst van de serie is zo overweldigend, het moet komend jaar wel terugkeren. Behalve als het nog helemaal misgaat."

Omar Sy te zien als gentleman-overvaller in Netflix-serie Lupin
Lees ook

Omar Sy te zien als gentleman-overvaller in Netflix-serie Lupin

Zo ziet het er allerminst naar uit, want ook Omar is volop betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe seizoen. Zo zou hij al meedenken over zijn personage en het script van de serie, die naast spanning en ontsnappingen ook vol humor zit, met nieuwe conflicten en complicaties voor Assane Diop. 

Let op: hieronder volgen spoilers van het eerste deel.

Lupin© Netflix Mediacenter
Lupin

De cliffhanger? (Nogmaals: let op, hierna volgen spoilers) De zoon van Diop wordt ontvoerd en rechercheur Guedira staat opeens oog in oog met Diop. De maker zegt hierover: "Voor Guedira is het echt een tweesprong. Diop arresteren is fantastisch voor zijn carrière, maar hij is ontzettend groot fan van Lupin. Voor Diop is er maar één doel: zijn zoon zo snel mogelijk terug zien te vinden. Wat gaan Diop en Guedira doen? Dat is de grote vraag en kan ik uiteraard geen antwoord op geven."

Kortom, nog even geduld. Mocht je nou echt niet kunnen wachten, dan kan je nog altijd een boek van Arsène Lupin aanschaffen: die vliegen sinds de serie op Netflix staat over de toonbank. 

En mocht je je na Lupin alsnog vervelen: Emily in Paris is ook een aanrader.