wat als?

Spike: 'Golden Earring wilde ziekte Kooymans stil houden'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSpike: 'Golden Earring wilde ziekte Kooymans stil houden'
RTL

Golden Earring wilde het nieuws van de ziekte van oprichter George Kooymans (72) eigenlijk stil houden. Dat stelde Di-Rect-gitarist Spike van Zoest (36) vrijdag in 'Jinek'. Van Zoest heeft een relatie met Bella Hay, de dochter van Golden Earring-zanger Barry Hay (72).

"Ze wilden er zelf nog niet mee naar buiten, dus ik weet niet goed waarom we er nu toch hier over praten"

"Ze wilden er zelf nog niet mee naar buiten, dus ik weet niet goed waarom we er nu toch hier over praten", aldus Van Zoest. "Dat is nu vroegtijdig wel gebeurd. Dat is heel verdrietig. En het nieuws is sowieso afschuwelijk."

Golden Earring-oprichter George Kooymans kampt met ALS
Lees ook

Golden Earring-oprichter George Kooymans kampt met ALS

De Telegraaf meldde vrijdagochtend op gezag van de manager van de groep dat Kooymans ziek is. Later op de dag kwam naar buiten dat hij aan ALS lijdt en nooit meer kan spelen. De groep heeft daarop besloten te stoppen met optreden. De overige drie bandleden zullen nog wel los van elkaar muziek blijven maken.

Kooymans richtte in 1961 samen met zijn buurjongen Rinus Gerritsen de band The Tornados op. De jongens, dertien en vijftien jaar oud, kwamen er al snel achter dat er al een band bestond met die naam, en kozen een nieuwe: The Golden Earrings.

In de jaren erna versterkten Barry Hay en Cesar Zuiderwijk de rockband, die succes kreeg in binnen- en buitenland. Kooymans vormt samen met Boudewijn de Groot en Henny Vrienten ook het trio Vreemde Kostgangers.