wie is de bn'er?

'Seizoen Wie is de Mol? met alleen grote namen onmogelijk'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© AVROTROS'Seizoen Wie is de Mol? met alleen grote namen onmogelijk'
RTL

Elk seizoen doen kijkers van 'Wie is de Mol?' op social media een klaagzang wanneer de deelnemers van het nieuwe seizoen bekend worden gemaakt. Want het woord 'bekende Nederlander' wordt vaak ruim genomen. Presentator Rik van de Westelaken (49) vertelt in de officiële podcast van het programma waarom dat is.

"We willen een variëteit aan kandidaten, het beroemd zijn is geen vereiste"

Volgens Rik is het onmogelijk om een seizoen te maken met alleen maar de grootste sterren van Nederland. "Moet je je voorstellen dat we een seizoen maken met alleen maar wereldberoemde Nederlanders zoals Willeke Alberti, Patty Brard, Gerard Joling, Linda de Mol, Paul de Leeuw. Zie je ons al op Schiphol staan? Nee toch?"

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Rik van de Westelaken laat exclusieve molactie zien
Lees ook

Rik van de Westelaken laat exclusieve molactie zien

"Wij willen juist niet de wereldberoemde Nederlanders, maar mensen die zich op hun eigen vakgebied onderscheiden", gaat hij verder. "We willen een variëteit aan kandidaten, het beroemd zijn is geen vereiste. Het is leuk als je iemand kent en een klein beetje kan inschatten hoe diegene zijn karakter is, maar zoals ik al zei: de mensen hoeven niet beroemd te zijn. Het is niet per se een voorwaarde, maar het is wel prettig als er een paar bekende gezichten bijzitten die je zou kunnen kennen."

Het belangrijkste volgens Rik is dat iemand het leuk vindt en bereid is het spel op zijn eigen manier te spelen. Welk beroep die persoon heeft, is volgens de presentator minder essentieel.

Deze week hoefde er dankzij de keuze van Renée niemand naar huis. Joshua was de laatste afvaller en vertelt in onderstaande video dat hij het niet had zien aankomen.

Lees meer over
Rik van de WestelakenWie is de Mol?