DIVORCED AT SECOND SIGHT

Bert en Suzan geven resumé: 'Kan ik hier verliefd op worden?'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© NT VisualsBert en Suzan geven resumé: 'Kan ik hier verliefd op worden?'
RTL

Bert is de eerste 'Married at First Sight'-kandidaat in zes seizoenen tijd die zijn partner, Suzan, uitgekozen door de wetenschap, écht ten huwelijk vroeg. Vlak voor het jawoord ging hij alsnog op zijn knieën. Iets waar zij bijzonder van onder de indruk was. Een sprookjesbruiloft, een prachtige huwelijksreis en een paar weken later, maken ze de eindstand op. Zowel Bert als Suzan willen scheiden. Maar waar ging het mis?

"Ga ik iets voelen? Dat vraag je jezelf ieder moment af"

In gesprek met RTL Boulevard vertelt het stel dat hun huwelijk perfect begon. Bij Suzan waren er voor de ceremonie wel zenuwen, maar ze vertelde zichzelf constant dat het voor Bert allemaal nóg spannender was. "Hij stond al in de trouwzaal bij mijn familie. Ik stond veilig achter een deurtje", vertelt ze lachend. "Ik was behoorlijk nerveus", haakt Bert in. "En dat zag ik ook wel aan mezelf. Ik begon een beetje te springen, wel van enthousiasme. En op zich is dat ook het gevoel dat je wil hebben."

Suzan voelde zich later in de koets, die voortgetrokken werd door zwarte paarden 'als een prinses', ondanks de cameraman die óók met het stel in de koets zat. "Op die dag gebeurt er zóveel", vervolgt ze. “De hele dag is langs me heen gegaan.” Daar sluit Bert zich bij aan. "Ik heb geen idee meer wat er precies gebeurd is, maar het gevoel van de dag, dat onthoud je wel." 

Suzan en Bert uit MAFS staan allebei heel anders in de situatie
Lees ook

Suzan en Bert uit MAFS staan allebei heel anders in de situatie

Na een prachtige trouwdag ging het stel samen op huwelijksreis, naar Silicië wel te verstaan. En daar werd eigenlijk al snel duidelijk dat échte liefde er misschien niet in zat. In ieder geval niet voor Suzan. "Ik was continu met m’n gevoel bezig", legt ze uit. "Ga ik iets voelen? Dat vraag je jezelf ieder moment af." Na een tijdje ging Suzan zich ergeren aan dingen. Ook nam ze meer afstand van Bert. "We hebben ook wel echt goede gesprekken gehad, hoor. Maar op een gegeven moment maakte ik voor mezelf de afweging: 'Is dit de man waar ik verliefd op kan worden?'" En het antwoord op die vraag bleek 'nee' te zijn.

Voor Bert kwam het niet als donderslag bij heldere hemel, toen Suzan hem dat duidelijk maakte. "Je voelt het langzaam aankomen. Ze werd wat minder enthousiast, dat soort dingen." Direct na de huwelijksreis samenwonen, leek beiden geen goed plan. Daarom namen ze even afstand. "Vanaf dat moment wisten we wel dat het niet ging werken in een relatie", vertelt Suzan.

Toch wilden de twee, uit respect voor elkaar, wél zien hoe ze wonen. Op televisie zag het publiek dat Bert een kort bezoekje bracht aan Suzan. Andersom is zij ook bij hem thuis geweest en is zelfs blijven slapen. "Maar het was niet de vraag in welk bed ze sliep. Suzan sliep in het logeerbed." Voor allebei was het koppelsweekend en de dag van de beslissing dan ook een formaliteit, want ze wisten immers al hoe het met hun huwelijk af zou lopen.

Nu ze er beiden op terugblikken, denkt Suzan niet dat ze wél verliefd zou zijn geworden op Bert als ze elkaar via 'de gewone weg' hadden leren kennen. In plaats van op een 'date XXXL', zoals Bert het noemt. Zij is nog steeds van mening dat ze hun relatie genoeg kansen heeft gegeven. Bert denkt daar anders over. "In deze context, aangezien alles voor je geregeld wordt, zou je nog nét twee stapjes extra moeten doen."

Geen van beiden hebben ze spijt van hun deelname aan het programma, al zou Suzan de volgende keer wel meer haar grenzen aangeven. "Even mijn momentje alleen opzoeken, want dat heb je toch nodig." En Bert zou meer bij zichzelf gebleven zijn. 

De grote vraag is natuurlijk niet meer: zijn Bert en Suzan nog getrouwd? Maar hebben de twee nog contact met elkaar in hun vrije tijd? "Het is niet dat er géén contact is", vertelt Suzan. "Er zijn geen hard feelings." "Maar we zitten niet bij elkaar op de bank", vult Bert aan. En of ze inmiddels gelukkig zijn met een ander? Dat delen zowel Bert als Suzan liever niet meer met heel Nederland, waarmee zíj haar grens aangeeft en híj dichtbij zichzelf blijft.

Mick blikt ook terug op zijn MAFS-avontuur. Hij heeft weer een nieuwe liefde in zijn leven, zo vertelt hij in onderstaande video.

Lees meer over
Married at First Sight