de daad bij het wachtwoord voegen

Jinek reageert op hacker: 'Bedankt voor uw inbraak'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Jinek/RTLJinek reageert op hacker: 'Bedankt voor uw inbraak'
RTL

De redactie van 'Jinek' staat op scherp. Het Twitter-account van het programma werd op dinsdagmiddag tijdelijk gehackt. De hacker in kwestie kwam achter de juiste inloggegevens door een memo die in het visagiehok van het programma te zien is.

"Dat was een wake-up call die we goed konden gebruiken"

De 'vriendelijke' hacker doet alsof hij gentleman-dief Arsène Lupin is, die weer mateloos populair is door de Netflix-verfilming van de gelijknamige boeken. De hacker schrijft: 'Beste mevr. Jinek, uw account is tijdelijk gehackt. Dit is een vriendelijk verzoek uw wachtwoord te veranderen en de memo met inloggevens boven de studio in het opmaakhok weg te halen.'

Het team kreeg al snel door wat er aan de hand was. Binnen een kwartier werd de tweet verwijderd. Het wachtwoord is inmiddels aangepast. 'Beste Arsène Lupin, Dank voor uw inbraak! Dat was een wake-up call die we goed konden gebruiken. Ons account is nu weer veilig! We gaan ons best doen om het zo te houden', schrijft de redactie in een reactie.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Eva Jinek drinkt geen druppel meer: 'Alles of niets'
Lees ook

Eva Jinek drinkt geen druppel meer: 'Alles of niets'

Het is een idee als de Jinek redactie dit oude fragment met techjournalist Daniël Verlaan nog eens terugkijkt. Hij schoof in 2020 aan om de wachtwoorden van Eva zelf eens onder de loep te nemen. Die kwamen niet door de keuring. "Je hebt een voorkeur voor wachtwoorden met dieren en cijfers."

Lees meer over
Eva Jinek