droom die uitkomt

Uitstel van Executie realiseert 'wonder' voor Ineke

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© RTL/Videoland Uitstel van Executie realiseert 'wonder' voor Ineke
RTL

Ineke was in één grote bak ellende terechtgekomen na een auto-ongeluk en schakelde de hulp in van 'Uitstel van Executie'. Martijn Krabbé (52) en zijn team schoten te hulp en wisten een unicum voor het programma te realiseren. Let op: dit artikel bevat spoilers over de meest recente aflevering van 'Uitstel van Executie'.

"Dit is te mooi om waar te wezen"

In 2011 kocht Ineke samen met haar man hun droomhuis in Bolsward, Friesland. Het stel woonde er met hun drie kinderen én namen nog een zwaargehandicapt meisje in huis. Maar het sprookje was van korte duur. Hun huwelijk liep op de klippen en Ineke kwam in een ernstig auto-ongeluk terecht. "Het was een kop-staartbotsing en ik zat in het midden", vertelt ze emotioneel. "Dat was het begin van een hele hoop ellende.” Hierdoor moest ze stoppen met werken en heeft ze niet meer hetzelfde inkomen. "Door zo’n klote ongeluk staat je leven op z’n kop", aldus Ineke.

Dankbare Mariska ontroerd door alle hulp in Uitstel van Executie
Lees ook

Dankbare Mariska ontroerd door alle hulp in Uitstel van Executie

Door het ongeluk komt Ineke met een lichamelijke beperking en een prikkelverwerkingsstoornis. Dat betekent dat ze voor 46% is 'afgeschreven' om te werken. "Mijn hart ligt bij de gehandicaptenzorg", vertelt ze, maar dat gaat niet meer. "Ik zit nu in een situatie waardoor ik financieel omval en ik ook zelf niet weet hoe ik dat kan oplossen." Haar zoon kreeg ook nog eens op zijn 24ste een herseninfarct. "Dat was het moment dat het licht uitging", vertelt Ineke. "Ik heb geen energie meer, geen ideeën meer."

Het enige waar Ineke op hoopt is een 'schone lei'. Het team van Uitstel van Executie stelt orde op zaken. Met slechts 1.100 euro per maand is Ineke's hypotheek van 686 euro eigenlijk onbetaalbaar. "Je moet het vertalen in 4 euro per dag om te eten", legt financieel adviseur Eef uit. Maar dan gebeurt er een 'wonder'. De bank en de Nationale Hypotheek Garantie zorgen ervoor dat Ineke de komende 20 jaar in haar huis kan blijven, tussen de 175 en 200 euro per maand moet aflossen én dat haar spaargeld vrijkomt voor de verbouwing. 

Het is de eerste keer in de 13 seizoenen van Uitstel van Executie dat dit voor elkaar is gebokst. Het team gaat gelijk aan de slag en realiseert een ingrijpende verbouwing. Na een kleine periode mag Ineke haar huis weer zien. Voor de gelegenheid is de hele straat versierd, wat haar des te emotioneler maakt. "Wat lief", aldus Ineke wanneer ze aankomt. "Dit is te mooi om waar te wezen", zegt ze wanneer ze binnen is geweest. De toekomst lacht haar weer toe. "Het komt wel goed met mij", vertelt Ineke opgelucht aan het einde van de aflevering. 

Martijn heeft het maar druk met mensen uit de brand helpen. De presentator doet dat namelijk ook in de show Kopen zonder Kijken. In de video hieronder vertelt hij alles over de komende twee (!) seizoenen. 

Uitstel van Executie is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL4 en terug te kijken bij Videoland. 

Lees meer over
Martijn KrabbéVideolandUitstel van ExecutieVideoland serie