muy caliente

Spaanse spin-off Bird Box vliegt richting Netflix

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixSpaanse spin-off Bird Box vliegt richting Netflix
RTL

Met 'Bird Box' had Netflix redelijk onverwacht een hit in handen. De streamingdienst hoopt de magie te herpakken en komt binnenkort met een Spaanse spin-off van de kaskraker, meldt 'Deadline'.

Netflix slaat de handen weer ineen met de makers van Bird Box voor een Spaanse versie van de film. Volgens Deadline werken dezelfde producenten mee aan het nieuwe project en is dit het startschot van een hele reeks spin-offs in verschillende talen. De streamingdienst heeft een blik aan creatievelingen opengetrokken voor het project. Zo werkt het Spaanse duo Alex en David Pastor aan de film, dat de Netflix-thriller The Occupant en de thriller Carriers maakte, maar ook de series Incorporated en The Head.  

Netflix komt met vervolg op hitfilm Bird Box
Lees ook

Netflix komt met vervolg op hitfilm Bird Box

De post-apocalyptische thriller Bird Box was in 2018 een gigantisch succes voor Netflix. Sandra Bullock speelde een moeder die haar twee kinderen wilde beschermen in een nogal bizarre omgeving. Er waren opeens wezens aanwezig die je ertoe zouden drijven zelfmoord te plegen als je ze te lang aankeek. Een maand na de release was de film al meer dan 89 miljoen keer bekeken, liet Netflix destijds weten. Er lijkt ook nog een Engels vervolg te komen, gebaseerd op het tweede boek van Bird Box-schrijver Josh Malerman getiteld Malorie.  

Lees meer over
Sandra BullockNetflixNetflixserie