blokken bouwen

Ruben Nicolai versteld van niveau in nieuwe LEGO Masters

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL/William RuttenRuben Nicolai versteld van niveau in nieuwe LEGO Masters
RTL

Het niveau van de deelnemers aan het nieuwe seizoen van 'LEGO Masters' heeft presentator Ruben Nicolai verbaasd. "Ik heb het gevoel dat vorig jaar een groot deel van de LEGO-gemeenschap nog even de kat uit de boom keek", vertelt de presentator aan 'ANP'. "Maar dit jaar waren er zoveel aanmeldingen en zitten er geen zwakke broeders meer tussen."

"Ik heb nog nooit meegemaakt dat een tegenstander je tijdens een competitie gaat helpen"

Het is volgens Nicolai een van de leukste programma’s om aan mee te doen. "Het zijn hele lange dagen van acht uur ‘s morgens tot tien uur ‘s avonds. Maar het is prachtig om te zien wat voor een werken worden gebouwd", legt hij uit. "In al die uren zie je langzaamaan onvoorstelbare constructies ontstaan. Dat is bijna hypnotiserend."

Na LEGO Masters komt RTL met spelshow met Dominostenen
Lees ook

Na LEGO Masters komt RTL met spelshow met Dominostenen

Soms moet hij de Nederlandse en Vlaamse deelnemers wel even herinneren aan het wedstrijdelement van het programma. "Als iemand aan een kant van de wereld zegt: ik mis dit ene stukje om mijn bouwwerk af te maken, dan stuurt iemand van de andere kant van de wereld dat stukje naar jou op met een briefje erbij met veel succes." Die vriendelijkheid is typerend volgens hem in de gemeenschap van LEGO-bouwers. "Ik heb nog nooit meegemaakt dat een tegenstander je tijdens een competitie gaat helpen."

Zelf is de presentator ook weer aan het legoën geslagen. "Mijn jongste is weer bezig en ik vind het zelf ook hartstikke leuk. Het is bijna iconisch dat inklikken van die blokjes." Hij wordt er naar eigen zeggen ook meer ontspannen van. "Je raakt ontzettend gefocust en je hebt plezier, het is haast meditatief." Hij werkte onder meer thuis aan een replica van Zweinstein, het schoolgebouw van Harry Potter. "Laatst vond ik het puntje van de torenspits echt in mijn voet. Hoe dan?"

Het tweede seizoen van LEGO Masters is vanaf 13 maart wekelijks bij RTL 4 te zien.

Lees meer over
Ruben NicolaiLEGO Masters