nachtmerrie

Frank Dane vertelt luisteraars over bizarre ervaring: 'Net een western'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© 538 OchtendshowFrank Dane vertelt luisteraars over bizarre ervaring: 'Net een western'
RTL

Frank Dane (39) heeft een bewogen weekend achter de rug. De 538-dj dacht even een stukje met zijn auto te gaan rijden, maar belandde in een slechte western-film. "Ik moet erbij zeggen dat het allemaal goed is afgelopen, want dat was bijna niet zo geweest", leidt hij het ongelofelijke verhaal in, dat later in de uitzending nog een bijzonder (paarden)staartje krijgt.

"Ik zie die vrouw op de grond blijven liggen en het paard slaat op hol achter mijn auto aan"

Frank vertelt in de uitzending maandagmorgen dat toen hij zondag in de auto zat, hij naast hem een vrouw op een paard zag rijden. Daar is natuurlijk niets raars aan, maar dan valt het paard ineens. "Ik zie die vrouw onder het paard terechtkomen", legt de radiomaker uit aan zijn collega’s en luisteraars. "Het was echt alsof ik in een film beland was en ik rij daar dus links van, op de N-weg. Ik zie die vrouw op de grond blijven liggen en het paard slaat op hol, achter mijn auto aan. Dus ik rij en kijk in mijn achteruitspiegel, en dan beland ik opeens in een soort western en zie ik een paard in vol galop achter mij aankomen."

Frank Dane krijgt bezoekje van 'oudere versie' van zichzelf
Lees ook

Frank Dane krijgt bezoekje van 'oudere versie' van zichzelf

Frank besluit het noodnummer te bellen, die hem doorverbindt met de ambulance. Inmiddels is het paard gekalmeerd, zodat de dj de vrouw, die nog altijd op de grond ligt, kan helpen. Gelukkig loopt het allemaal met een sisser af, maar Frank laat weten zich rot te zijn geschrokken. "Ik ben zó opgelucht dat het allemaal goed is afgelopen, ik wist niet wat ik meemaakte."

Ook de dame in kwestie weet niet wat ze meemaakte, létterlijk. Dat vertelt ze even later aan de telefoon in de uitzending. "Ik ben naar het ziekenhuis gebracht voor een scan - die was goed, maar ik heb een flinke hersenschudding te pakken", update ze hem. Van de val weet ze echter niets meer. "Misschien is 'ie van jou geschrokken", grapt ze tegen Frank. "Ik weet alleen nog dat ik opeens allemaal mensen zag en dacht: hier heb ik geen zin in. Ik wil even wakker worden, want hier heb ik geen zin in. Maar ik kon natuurlijk niet wakker worden, want het was helemaal geen droom." Tessa - zoals de vrouw heet - vertelt flink beurs te zijn, maar 'het had veel erger kunnen zijn'. Ook met het paard gaat het gelukkig goed.

Een bijzonder gesprek dus in de studio van 538, waar wel vaker gekke dingen gebeuren. Zo kreeg Frank onlangs nog bezoek van zijn 'vader' uit Married at First Sight. Bekijk die video hieronder.

Lees meer over
Frank Dane