meer vissen in de zee

Liefdesleven Bert Visscher had niet te lijden onder gekke typetje

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPLiefdesleven Bert Visscher had niet te lijden onder gekke typetje
RTL

Het liefdesleven van cabaretier Bert Visscher heeft niet te lijden gehad onder de gekke typetjes die hij op het podium altijd heeft gespeeld. Dat bekende de 60-jarige Groninger in het programma 'Volgspot'.

"Mijn gekte en mijn voorkomen hebben gelukkig nooit een romantisch leven in de weg gestaan"

Bert Visscher publiceert deze week het boek Dat wordt nooit wat!, over de veertig jaar dat hij nu met succes op het podium staat. Nadat hij in zijn beginperiode een blauwtje had gelopen bij een leuke studente, nam zijn technicus hem apart. Hij vroeg hem of Visscher zichzelf wel eens op het podium had gezien: een vent in een te strak kabouterbroekje met een paddenstoel voor zijn kruis. "Daar dromen de meisjes niet van, lieve Bert!" lachte de technicus.

Instagram geeft account terug aan Martijn Koning
Lees ook

Instagram geeft account terug aan Martijn Koning

"Mijn gekte en mijn voorkomen hebben gelukkig nooit een romantisch leven in de weg gestaan", voegde de komiek in Volgspot aan deze anekdote toe. "Ik heb ontzettend leuke vriendinnen gehad en ben nu al twintig jaar samen met een ontzettend lieve vrouw. Misschien word ik ook wel knapper naarmate ik ouder word."

Met terugwerkende kracht snapt de komiek ook wel dat veel vriendinnetjes afhaakten. "Ik vond zeker in die begintijd verkering helemaal niet belangrijk. Ik wil alleen maar theater maken, het vak ging voor mij voor alles: de vrouwen hadden niets aan mij. Dat is nu minder geworden."