get better soon

Demi Lovato gebruikt medicijn om terugval te voorkomen

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesDemi Lovato gebruikt medicijn om terugval te voorkomen
RTL

Demi Lovato (28) doet er alles aan om haar drugsverslaving onder controle te krijgen. De zangeres heeft laten weten maandelijks een injectie van het medicijn Vivitrol te krijgen, dat moet voorkomen dat ze een terugval krijgt. Het medicijn blokkeert de hersencellen die gevoelig zijn voor de effecten van verdovende middelen, maar het vormt geen oplossing voor de lange termijn. Dit laat ze weten in haar YouTube-documentaire 'Dancing With The Devil'.

"Op een gegeven moment kreeg ik zelfs van heroïne niet meer de 'high' die ik er daarvoor van kreeg"

Demi ziet het middel als een goede kickstart om voor eens en voor altijd van de drugs af te komen. "Het kan geen kwaad om dit een poosje te doen, het is het proberen waard. Ik ben helemaal klaar met dingen die me de afgrond in helpen, maar het is en blijft een lastig proces om er vanaf te komen. Ik heb gemerkt dat wanneer er een deur sluit voor mij, ik juist nog harder probeer om die deur weer te openen. Ook al weet ik dat het slecht voor me is."

Demi Lovato verloor haar zicht tijdelijk na overdosis
Lees ook

Demi Lovato verloor haar zicht tijdelijk na overdosis

Demi overleed in 2018 bijna aan een overdosis drugs en werd daarna maandenlang opgenomen in een kliniek om beter te worden. "Op een gegeven moment kreeg ik zelfs van heroïne niet meer de 'high' die ik er daarvoor van kreeg en dus greep ik naar middelen als fentanyl. Die conclusie was zo treurig, dat ik tijdens mijn opname besloot: dit wil ik nooit meer. En daarom wend ik alle mogelijkheden aan om me daar vanaf te helpen."

Lees meer over
Demi LovatoDrugs