update

Verdachten overval Nikkie de Jager en René van der Gijp voor de rechter

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPVerdachten overval Nikkie de Jager en René van der Gijp voor de rechter
RTL

Drie verdachten die volgens het Openbaar Ministerie verantwoordelijk zijn voor de overvallen op René van der Gijp (59) en Nikkie de Jager (27) komen vrijdag voor de rechter. Ze verschijnen voor het eerst in het openbaar nadat ze werden aangehouden op verdenking van een van de gewelddadige overvallen.

Tijdens een zogenoemde pro forma zitting zal de voorlopige hechtenis van de in totaal zes verdachten worden besproken. Een 22-jarige man en een 24-jarige man uit Rotterdam zouden op 8 augustus vorig jaar Nikkie de Jager en haar verloofde Dylan hebben beroofd van onder andere kostbare sieraden, sleutels en een tas. Volgens het OM is daarbij fysiek geweld gebruikt, ook zouden de slachtoffers zijn vastgebonden. De overvallers zouden ook naar de kluis hebben gevraagd en dreigementen hebben uitgesproken. 

Make-up Cup krijgt tweede seizoen ínclusief Nikkie de Jager
Lees ook

Make-up Cup krijgt tweede seizoen ínclusief Nikkie de Jager

Een andere man staat terecht voor de overval op René van der Gijp op 27 april vorig jaar. Eerder veroordeelde de rechtbank Rotterdam de 21-jarige Ryan V. uit Ridderkerk tot één jaar gevangenisstraf voor de mislukte overval op de voetbalanalist. V. was de chauffeur van drie gemaskerde mannen die de Veronica Inside-commentator probeerden te bestelen. 

De andere drie verdachten in de zaak worden in wisselende samenstelling van andere overvallen en inbraken verdacht. 

Lees meer over
Rene van der GijpNikkie de Jager