waar is de mol?

Johnny de Mol: 'Leerde pas op latere leeftijd m'n vader kennen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJohnny de Mol: 'Leerde pas op latere leeftijd m'n vader kennen'
RTL

De eerste jaren van zijn leven spendeerde Johnny de Mol (42) voornamelijk met zijn moeder Willeke Alberti (76) en zijn Deense stiefvader Søren Lerby (63). Pas wanneer zij de scheiding aankondigden, bouwde Johnny een goede band op met zijn vader John de Mol (65). Dat vertelt Johnny in de online serie 'Op de gevoelige plaat'.

"We hadden wel een achterstand"

In de serie gaat topfotograaf William Rutten het gesprek aan met de presentator. Zijn vragen stelt hij aan de hand van een reeks foto's. William kent Johnny maar al te goed: 21 jaar geleden fotografeerde hij Johnny al. Het duurt niet lang voordat de mannen de diepte én het verleden induiken. Want hoe zit het nu met de band van John en zijn zoon en wáár is de Mol tijdens die eerste jaren van Johnny's leven?

"Het heeft even geduurd", vertelt Johnny over de relatie met zijn vader. "Ik was twaalf of dertien toen ik voor het eerst met hem op vakantie ging. Dat kwam door de scheiding." Een paar jaar later trok hij bij hem in, nadat Willeke en Søren uit elkaar gingen. "Dus we hadden wel een achterstand. Het had tijd nodig, maar die hebben we wel ingehaald."

Johnny de Mol zou déze tatoeage wel willen laten weghalen
Lees ook

Johnny de Mol zou déze tatoeage wel willen laten weghalen

Sinds John opa is geworden, is hij een 'zachtgekookt ei'. "Dat is bizar om te zien", zegt Johnny verwonderd. "Ik had laatst Johnny meegenomen naar de studio en hij kon toen net lopen. Toen ging hij (John, red.) op de grond liggen op de studiovloer en ik dacht: daar gaat je autoriteit. Daar heeft 'ie dan schijt aan."

Dat John senior moeite heeft om zijn zoon te vertellen hoe trots hij is, blijkt wel uit onderstaande video. "Dat heb ik van mijn vader. Maar ik ben dat wel, omdat hij - zonder op één of andere manier gebruik te maken van de infrastructuur die ik te bieden heb, toch zijn eigen gang gegaan is."

Lees meer over
Johnny de MolWilliam RuttenJohn de Mol