wild-e dit even zeggen

Zieke Ruud dankbaar voor Olcay: 'Jij bent alles wat ik wens'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @olcayZieke Ruud dankbaar voor Olcay: 'Jij bent alles wat ik wens'
RTL

Op maandag 22 maart brengt Ruud de Wild (51) het verdrietige nieuws naar buiten dat hij darmkanker heeft. De ziekte is maanden eerder bij hem geconstateerd, maar omdat hij moet revalideren is hij genoodzaakt om het nieuws wereldkundig te maken. Gelukkig kan hij rekenen op de steun van zijn vriendin Olcay Gulsen (40).

"Dat zeggen mensen meestal wanneer als ze ziek zijn"

Vanuit heel Nederland ontvangt de zieke radio-dj berichten en steunbetuigingen. Eerder deze ochtend schrijft Olcay al hoe dankbaar het koppel is voor alle support, maar ook Ruud laat nu van zich horen. Op Instagram schrijft hij: 'Lieve iedereen, wat een hoop berichten. Daar ben ik stil van. Dat doet mij zo goed, dank.'

Aan Olcay heeft Ruud veel tijdens deze zware periode. 'Naast de beste chirurg/professor heb ik de liefste, fijnste, knapste, slimste en vooral grappigste naast me. Olcay, jij bent alles wat ik wens en dat zeggen mensen meestal pas wanneer ze ziek zijn.' 

© Instagram @ruuddewild

Tijdens zijn voorlopig laatste radio-uitzending maakt Ruud bekend dat hij kanker heeft. Nieuws dat hij naar eigen zeggen liever niet wil delen, maar toch doet omdat 'eerlijk zijn de beste optie is'. "Een aantal maanden geleden kreeg ik de diagnose darmkanker. Dat heb ik stil willen houden", vertelt Ruud op de radio. "Ik ben er vroeg bij, heb ik gehoord."

"Helaas is niet alles weg. Ze hebben nog een keer gekeken en ik moet nog een keer geopereerd worden", vervolgt hij. "Na die operatie moet ik een tijdje gaan revalideren. Ze zijn er super snel bij, maar kanker blijft kanker, het blijft iets engs. Ik hoop na die revalidatie terug te komen. Jullie zijn nog niet van me af."

Met gemengde gevoelens vervangt Eddy Keur Ruud voorlopig. Hij is pas in het weekend vóór het nieuws naar buiten werd gebracht gevraagd om op de stoel van de radio-dj plaats te nemen. 'Supercool, de aanleiding maakt het echter erg wrang', vertelt hij op social media.

Lees meer over
Ruud de WildOlcay Gulsen