je hoeft het niet alleen te doen

Rob Dekay niet toe aan nieuwe liefde: 'Traditionele relaties ingewikkeld'

Door RTL Boulevard/VIVA··Aangepast:
© ANPRob Dekay niet toe aan nieuwe liefde: 'Traditionele relaties ingewikkeld'
RTL

Het leven als single bevalt de 34-jarige Rob Dekay wel. In de meest recente editie van weekblad 'VIVA' stelt de singer-songwriter dat hij nog niet weet of hij het vrijgezellenbestaan wel achter zich wil laten. "Ik vind het heel moeilijk om verantwoordelijk te zijn voor andermans geluk. En daarnaast vind ik een relatie met mezelf hebben soms al heel lastig, laat staan met iemand anders", aldus de zanger.

"Het kan ook nog dat ik diep vanbinnen wel een relatie wil, maar dat het me gewoon niet lukt"

Door zijn deelname aan Wie is de Mol? werd Rob in één klap bekend. Voor zijn relatie betekende die extra bekendheid niet veel goeds, en na vier jaar samen te zijn geweest besloten hij en zijn vriendin dan ook afgelopen juni uit elkaar te gaan. "Ik vind traditionele relaties ingewikkeld", vertelt hij in het tijdschrift. "We leven natuurlijk al generaties lang naar het concept van de kerk: je ontmoet een man of vrouw, daar trouw je mee en daar blijf je bij."

Rob Dekay wil zichzelf eerlijk neerzetten met nieuwe plaat
Lees ook

Rob Dekay wil zichzelf eerlijk neerzetten met nieuwe plaat

Volgens de zanger is het dankzij het internet dat veel meer mensen in gaan zien dat de mens helemaal geen monogaam dier is, maar dat liefde ook plaats kan vinden in bijvoorbeeld een open relatie. Rob: "Wij zijn de generatie waarin dat meer en meer bespreekbaar wordt, en dat vind ik fijn. Ik zeg niet dat het helemaal niet kan, misschien lukt het me ooit wel. Maar ik ben me er heel bewust van dat het voor mij geen appeltje-eitje is."

Met het daadwerkelijk 'verliefd' worden heeft Rob de meeste moeite. "Het probleem is dat het stofje in je hersenen het overneemt als je verliefd wordt en zegt: Rob, jij bent niet meer de baas, ik ben hier de baas, vraag haar verkering en ga ervoor", legt hij uit. "Het kan ook nog dat ik diep vanbinnen wel een relatie wil, maar dat het me gewoon niet lukt."

Hoewel hij een relatie in de toekomst niet uitsluit, is hij momenteel niet aan het daten. "Ik zie een date als een soort sollicitatiegesprek voor een relatie, en ik wil op dit moment geen relatie", aldus Rob. "Als zij dan zegt: 'Het lijkt me gewoon lachen om eens in de zoveel tijd een film met jou te kijken, te eten en een leuke avond te hebben', dan ben ik daar natuurlijk voor in. Maar ik wil dat wel helder hebben."

Lees meer over
Rob Dekay