#boycotbeau

Veel mensen boos om Bilal Wahib in Beau, onder wie Op1-collega

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPVeel mensen boos om Bilal Wahib in Beau, onder wie Op1-collega
RTL

De aankondiging dat acteur Bilal Wahib (22) donderdagavond te gast is in de talkshow 'Beau' leidt tot commotie op social media. Veel mensen delen de hashtag #BoycotBeau. Critici vinden dat de tijd nog niet rijp is om Bilal, bekend van 'Mocro Maffia', op beeld boete te laten doen voor zijn actie dinsdagavond.

"Vroeger moest je op de blaren zitten als je een grote fout had gemaakt"

De acteur en zanger zal bij Beau voor de eerste keer reageren op de commotie die is ontstaan na een chatsessie met een minderjarige jongen op Instagram. Bilal vroeg de jongen tegen betaling zijn geslachtsdeel te laten zien. Hij is woensdag verhoord door de politie en wordt verdacht van het maken en/of verspreiden van kinderporno.

Bilal Wahib schuift vanavond aan in talkshow Beau
Lees ook

Bilal Wahib schuift vanavond aan in talkshow Beau

Op1-presentatrice Talitha Muusse keurt de uitnodiging van Beau af: 'Vroeger moest je op de blaren zitten als je een grote fout had gemaakt. Nu wordt je aangepraat dat ‘jouw kant van het verhaal’ er ook toe doet en krijg je een talkshowpodium als cadeautje. Ik snap het vanuit kijkcijfer-logica, maar trust me, dat is geen gezond verstand.'

Ook Saskia Noort begrijpt niets van de keuze van de redactie.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Peter R. de Vries was gisteren in RTL Boulevard juist van mening dat Bilal wél bij een talkshow moet aanschuiven: "Hij moet nu gewoon meteen naar voren stappen en vanavond in een of andere talkshow gaan zitten. En daar nederig, met het schaamrood op de kaken excuus maken en zeggen: 'Jongens, dit is helemaal fout geweest, ik heb er ongelooflijk spijt van.'"

Daarnaast ziet het ernaar uit dat presentator Beau van Erven Dorens Bilal het vuur aan de schenen zal leggen: gisteren sprak hij zich in zijn talkshow al behoorlijk kritisch uit. Hij noemde het voorval 'ongelooflijk schofterig gedrag'. Er klinkt echter ook juist om díe reden kritiek op zijn programma:

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Via zijn advocaat liet Wahib woensdag weten 'vreselijk veel spijt' van zijn 'onbezonnen, totaal misplaatste grap' te hebben. Diverse partijen trokken diezelfde dag hun handen van Wahib af. Zo zette TopNotch, zijn platenlabel, alle activiteiten stil en haalde NPO Zapp hem van het programma Teenage Boss, dat hij presenteerde. Ook zijn oude afleveringen van het programma offline gehaald. Mocro Maffia, waarin Bilal een grote rol speelt, blijft vooralsnog wel online staan, zo meldde RTL gisteren.

Lees meer over
Beau van Erven DorensBilal Wahib