KEEP BUCKING

Producent The Crown ging undercover in Buckingham Palace

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixProducent The Crown ging undercover in Buckingham Palace
RTL

Martin Childs (66), de producent van Netflix-hit 'The Crown' heeft onthuld hoe hij de filmlocaties zo precies na kon maken. Aan 'Royal Television Society' vertelt hij namelijk dat hij undercover ging als toerist op een rondleiding in, jawel, Buckingham Palace.

"Waar mensen gesprekken konden voeren"

Aanvankelijk deed Martin een officieel verzoek om te kijken in het paleis, maar dat werd afgewezen. Uiteindelijk kwam hij tóch binnen, maar dus als toerist. "Alles waar ik aan kon denken toen ik daar rondliep, was hoe we deze kamers in ruimtes konden veranderen waar de actie kon plaatsvinden. Waar mensen gesprekken konden voeren, hoe we daar de interesse van de kijker konden vasthouden", aldus Martin.

The Crown-acteurs blij dat prins Harry serie goedkeurt
Lees ook

The Crown-acteurs blij dat prins Harry serie goedkeurt

Omdat zijn tijd maar kort was tijdens de rondleiding, probeerde de producent zo veel mogelijk van alle kamers op te slaan. Daarbij probeerde hij ook naar kamers te gluren waar hij niet in mocht, gezien sommige kamers uiteraard privé waren. Om toch een plattegrond van het paleis samen te stellen, gebruikte hij informatie van andere bronnen. Overigens was hij ook wat teleurgesteld in de tour, omdat veel kamers heel erg op elkaar leken.

Momenteel ligt Netflix-serie The Crown een beetje onder vuur, omdat de Royal Family niet allemaal even blij is met de wijze waarop het verhaal verteld wordt. In onderstaande video zie je daar meer over.