SUCCES BOEKEN

Jorg en Ruud uit B&B overspoeld met aanvragen na tv-uitzending

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Omroep MAXJorg en Ruud uit B&B overspoeld met aanvragen na tv-uitzending
RTL

In de eerste aflevering van een gloednieuw (coronaproof) seizoen 'Bed & Breakfast' kon heel Nederland zien hoe Ruud en Jorg uit Prinsenbeek een prachtige B&B runnen. Het enige kritiekpuntje? Sommige mensen vinden het meer een hotel dan een B&B. Nou, als dat het is. Sinds de uitzending van afgelopen vrijdag zijn de boekingsaanvragen niet meer bij te houden in ieder geval.

"We zitten helemaal volgeboekt"

Een dik jaar geleden begonnen Jorg en Ruud met hun Bed & Breakfast. Zelf waren ze nog nooit in een B&B geweest, want ze houden meer van luxe en georganiseerde reizen. Ze besloten daarom ook niet af te kijken bij concullega's, maar gewoon te doen wat ze zelf mooi en fijn vinden. Bovendien wonen de twee in een enorm huis in Prinsenbeek. "We hebben een zwembad en daarachter stond nog niets", legt Jorg uit aan RTL Boulevard. "Toen hadden wij zoiets van: daar maken we een poolhouse, waar we dan lekker gaan zitten", vertelt hij.

Maar even later kwam partner Ruud met het idee om een B&B te beginnen. Daar stond Jorg aanvankelijk wel voor open, maar héél enthousiast was-ie niet. "Ik was eerst vrij sceptisch, omdat je dan allemaal mensen over de vloer krijgt. Aan de ene kant leek het me wel gezellig, hoor. Ik zei tegen Ruud: 'Als het niets is, stoppen we er na twee weken mee.'"

Nieuw seizoen Bed & Breakfast trapt af met enorm luxe B&B
Lees ook

Nieuw seizoen Bed & Breakfast trapt af met enorm luxe B&B

De twee weken zijn de heren inmiddels al lang en breed gepasseerd. Sterker nog, Jorg bleek het net als Ruud ontzettend leuk te vinden. "Het is geweldig", zegt hij aan de telefoon. "Mensen zijn altijd vrolijk en blij. Ze genieten van hun verblijf bij ons en dan geniet je er zelf ook van." 

Maar na de uitzending van afgelopen vrijdag stroomde de inbox van Jorg en Ruud volledig vol. Vrijdagavond alleen al ontvingen de mannen 180 mails met een verzoek of er nog een plekje was. "Dan hebben we ook nog de website, die liep gewoon over. Tweehonderd aanvragen kregen we", vertelt Jorg lachend aan de telefoon. En niet alleen vrijdag, maar ook op zaterdag, zondag en zelfs maandag bleef de stroom aan verzoeken binnenkomen. "We zitten helemaal volgeboekt", aldus Jorg. Inmiddels zijn de verzoeken wel iets afgenomen, maar nog steeds ontvangen de heren aardig wat berichten.

Gelukkig voor Ruud en Jorg gingen de zaken al goed, maar dankzij de uitzending op televisie weten dus nóg meer mensen hun prachtige B&B te vinden. En voor wie ook graag een nachtje wil vertoeven, heeft Jorg nog een advies. "In de winter van 2021 zijn er nog plekken, of in het nieuwe jaar alweer."

De uitzending van Bed & Breakfast met Jorg en Ruud zie je hier terug.

Lees meer over
Omroep MAX