RIP

Koninklijk huis reageert op overlijden prins Philip

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPKoninklijk huis reageert op overlijden prins Philip
RTL

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix hebben gereageerd op het overlijden van prins Philip. De man van koningin Elizabeth overleed vanochtend op 99-jarige leeftijd.

"Zijn levendige persoonlijkheid maakte een onuitwisbare indruk"

In het statement van het koninklijk huis is het volgende te lezen: 'Met groot respect gedenken wij ZKH Prins Philip. Toegewijd stelde hij zijn lange leven in dienst van het Britse volk en van zijn vele plichten en verantwoordelijkheden. Zijn levendige persoonlijkheid maakte een onuitwisbare indruk. Onze liefdevolle gevoelens van meeleven gaan uit naar Hare Majesteit Koningin Elizabeth en alle leden van de Koninklijke Familie.'

Het bericht is ook in het Engels vrijgegeven, zoals hieronder is te zien. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Prins Philip op 99-jarige leeftijd overleden
Lees ook

Prins Philip op 99-jarige leeftijd overleden

Prins Philip leerde koningin Elizabeth in 1934 kennen en kreeg na de oorlog toestemming van koning George VI om met Elizabeth te trouwen. Oorspronkelijk kwam Philip uit een Griekse en Deense koninklijke familie, maar deed vlak voor het huwelijk afstand van zijn koninklijke titels. Bij zijn huwelijk ontving hij de titel hertog van Edinburg, sindsdien stond hij bekend als Zijne Koninklijke Hoogheid de Hertog van Edinburgh.

De laatste jaren kwam de Britse royal veelvuldig in het nieuws vanwege zijn gezondheid. Zo raakte hij in 2019 betrokken in een auto-ongeval. Hoewel hij zelf niet gewond raakte, besloot hij wel zijn rijbewijs vrijwillig in te leveren. In december 2019 werd hij ‘uit voorzorg’ nog opgenomen in het ziekenhuis. Volgens Buckingham Palace was dit ‘wegens een al bestaande aandoening’.

Lees meer over
Koning Willem-AlexanderKoningin MáximaPrins Philip