wees zuinig op m'n meissies beelden

AVROTROS respecteert wens Rox Hazes en haalt privébeelden intro docu

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP AVROTROS respecteert wens Rox Hazes en haalt privébeelden intro docu
RTL

AVROTROS heeft besloten de privébeelden van Roxeanne Hazes (28) uit het intro van de documentaire 'Kleine Jongen' te halen. Dat laat de omroep weten in een reactie aan 'Nu.nl'.

"De privébeelden waaraan Roxeanne refereert, zitten om die reden dus ook niet in de documentaire"

Woensdagavond was de eerste aflevering van de vierdelige reeks te zien. De documentaire is gemaakt vanwege de 70e geboortedag van haar vader André, die in 2004 overleed. In de afleveringen wordt veel archiefmateriaal van het gezin vertoond. Hoewel Roxeanne zich normaliter niet uitlaat over familiezaken, voelde ze zich na de uitzending genoodzaakt voor zichzelf op te komen. Via Instagram liet ze weten geen toestemming te hebben gegeven om de beelden te gebruiken.

Het gaat volgens Roxeanne onder meer om materiaal dat zij met haar eigen recorder heeft gefilmd. In een van de fragmenten is een van de laatste gesprekken te zien die zij met haar vader had. 'Aangezien ik niets anders van mijn vader heb dan herinneringen, had ik deze beelden graag privé gehouden en op een zelfgekozen moment willen bekijken en aan mijn kind laten zien.'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Rox Hazes gekwetst door docu: 'Had niet gemaakt mogen worden'
Lees ook

Rox Hazes gekwetst door docu: 'Had niet gemaakt mogen worden'

Volgens de zender komen de beelden uit het intro in de volgende afleveringen niet meer voor. "Zijn dochter Roxeanne heeft besloten geen actieve rol te spelen in deze documentaire en dat is haar goed recht", meldt AVROTROS. "De privébeelden waaraan Roxeanne refereert, zitten om die reden dus ook niet in de documentaire."

Overigens had 'dochter Dré', zoals de Hazes-telg zichzelf noemt op Instagram, wel de optie om de documentaire vooraf te bekijken en bespreken, maar is niet op dit verzoek ingegaan. "Nog steeds zijn wij hiertoe bereid en we zoeken nogmaals contact met het management van Roxeanne."

Moeder Rachel werkte wel mee aan de reeks en gaf de beelden vrij voor de documentaire. RTL Boulevard sprak met haar hierover.

Lees meer over
Roxeanne HazesAndré HazesRachel Hazes