zielig

Zo liep het af met schoonvader en zoon uit Ruinerwold-docu

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© BNNVARAZo liep het af met schoonvader en zoon uit Ruinerwold-docu
RTL

Gerrit Jan van D. (68) sloot niet alleen zijn eigen kinderen regelmatig op, maar ook zijn schoonvader en de zoon van zijn vrouw, die ze kreeg in een eerder huwelijk, moesten het ontgelden. Jessica Villerius (40), de documentairemaker, vertelt op Facebook hoe het met de twee is afgelopen.

"De jongen op dat desbetreffende beeld is inmiddels eind dertig"

Shin, Mar Jan, Edino en Israel deden hun verhaal in De Kinderen van Ruinerwold. Hierin kwamen veel schokkende details over hun leven op de boerderij naar voren. Hun vader Gerrit Jan van D. had veel video's gemaakt van de thuissituatie. Hierop was ook te zien hoe hij zijn schoonvader en de zoon van zijn vrouw opsloot. Documentairemaakster Jessica legt op Facebook uit hoe het met hen is afgelopen, omdat ze 'veel vragen' krijgt over 'de twee andere gevangenen'. 

340.000 euro opgehaald voor Ruinerwold-kinderen
Lees ook

340.000 euro opgehaald voor Ruinerwold-kinderen

'Opa - de vader van de moeder van alle 9 kinderen - is een natuurlijke dood gestorven, zover we weten', verklaart Jessica. 'De jongen op dat desbetreffende beeld, zoon van de moeder en dus halfbroer van de 9 kinderen, is inmiddels eind dertig en woont niet meer in Nederland.' Meer details laat de documentairemaakster niet los. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

In de documentaire werd duidelijk dat Gerrit Jan van D. niet meer vervolgd kon worden, maar de advocaat van de kinderen gaat hem dagvaarden in een civiele zaak. Waarom dat wel kan, verklaart Peter R. de Vries in de video hieronder. 

De Kinderen van Ruinerwold is hier terug te kijken. 

Lees meer over
Jessica VilleriusOpsluiting Ruinerwold