MOEDERMAFFIA

Mascha Feoktistova wil rust van Moederhart-moeders

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMascha Feoktistova wil rust van Moederhart-moeders
RTL

Begin maart is Moederhart opgericht, een organisatie waar duizenden bezorgde moeders zich bij hebben aangesloten, waaronder ook bekende moeders zoals Doutzen Kroes (36) en Lieke van Lexmond (39). De organisatie richt zich tegen de coronamaatregelen en vaccins. Online krijgen veel bekende moeders die de beweging niet steunen persoonlijke berichten van aanhangers van Moederhart. En daar is Beautygloss-oprichter Mascha Feoktistova (33) goed klaar mee.

"We staan nou eenmaal lijnrecht tegenover elkaar"

Voor vrijwel iedere stad in Nederland is inmiddels een Moederhart-groep op Instagram te vinden. In de groepen delen moeders hun zorgen en bespreken de eventuele gevaren van vaccinaties. Zo zouden de coronavaccins 'experimenteel' en voor doden en miskramen kunnen zorgen. Iemand die de Moederhart-beweging niet steunt is Mascha Feoktistova, bekend van haar YouTube-kanaal Beautygloss.

Mascha Feoktistova bekritiseerd om fulltime werken als moeder
Lees ook

Mascha Feoktistova bekritiseerd om fulltime werken als moeder

Het blijkt dat Mascha met enige regelmaat persoonlijke berichten ontvangt van aanhangers van Moederhart, want op haar Instagram Stories doet ze een beroep om met die berichten te stoppen. 'Willen de antivax Moederhart-beweging mensen stoppen mij persoonlijke berichten te sturen?', schrijft Mascha. 'We staan nou eenmaal lijnrecht tegenover elkaar in onze visie.'

© ANP
Lees meer over
Mascha Feoktistova