alleen maar winnaars

Dit zit er allemaal in de Oscars goodiebag ter waarde van 200.000 dollar

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesDit zit er allemaal in de Oscars goodiebag ter waarde van 200.000 dollar
RTL

Hoewel de uitreiking van de Oscars er dit jaar anders aan toe gaat vanwege de coronacrisis, is er een ding net zo exorbitant als altijd: de goodiebag. Ook dit jaar worden acteurs getrakteerd op een tas vol cadeaus ter waarde van meer dan 200.000 dollar.

Alleen de genomineerden in de categorieën beste acteur, actrice, regisseur, mannelijke bijrol en vrouwelijke bijrol krijgen van entertainmentbedrijf Distinctive Assets een tas. De cadeaus zijn onder meer een vierdaags verblijf in een luxe spa, een driedaagse overnachting in een vuurtoren op een Zweeds eiland, privéles van een bekende personal trainer en een cosmetische ingreep.

Quarantaine en green cards: logistieke problemen bij de Oscars
Lees ook

Quarantaine en green cards: logistieke problemen bij de Oscars

De overige aanwezige genomineerden hoeven niet bang te zijn dat ze worden vergeten. Net als bij veel andere awardshows zijn er ook bij de Oscars ruimtes waar dure cadeaus worden uitgedeeld.

Organisatie The Academy of Motion Picture Arts deelde de goodiebags tot 2007 zelf uit, maar stopte daarmee vanwege gedoe met de fiscus. Distinctive Assets is al negentien jaar verantwoordelijk voor het vullen van de tasjes. Bedrijven doneren maar wat graag cadeaus omdat een bezoek van een grote ster ze veel bekendheid oplevert.

Lees meer over
Oscars