goede voorbereiding is het halve werk

Yuh-Jung Youn: Brad Pitt had goed geoefend op mijn naam

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPYuh-Jung Youn: Brad Pitt had goed geoefend op mijn naam
RTL

Ze heeft al veel verschillende uitspraken van haar naam gehoord sinds het succes van 'Minari', maar volgens Oscarwinnares Yuh-Jung Youn (73) deed Brad Pitt (57) het precies goed toen hij aankondigde dat zij zondagavond in Los Angeles de Academy Award voor beste vrouwelijke bijrol had gewonnen.

"Hij had duidelijk geoefend"

"Hij had duidelijk geoefend", vertelde de 73-jarige in de perskamer van de Academy Awards, waar ze via Zoom de pers te woord stond. Maar de vraag van een Amerikaanse journalist hoe Brad Pitt rook leek ze toch wat mal te vinden. "Ik heb hem maar heel even gezien, ik ben niet aan hem gaan ruiken!", aldus de actrice.

Nomadland valt in prijzen tijdens uitreiking Oscars: dit zijn alle winnaars
Lees ook

Nomadland valt in prijzen tijdens uitreiking Oscars: dit zijn alle winnaars

Youn won de prijs voor haar rol als de oma in het gezin uit Minari, een film over een immigrantenfamilie die een leven probeert op te bouwen op het platteland van de VS. Ze benadrukte dat ze haar medegenomineeerden Maria Bakalova (Borat), Glenn Close (Hillbilly Elegy), Olivia Colman (The Father) en Amanda Seyfried (Mank) niet als concurrenten ziet. "Ik geloof niet in competitie. Vanavond had ik alleen wat meer geluk dan zij."

Lees meer over
Brad PittOscars