GROENENDIJK VAN EEN VENT

Richard Groenendijk vertelt geëmotioneerd over steun van ouders

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPRichard Groenendijk vertelt geëmotioneerd over steun van ouders
RTL

In 'Rooijakkers Over de Vloer' gaat Art (44) dit keer langs bij Richard Groenendijk (49), in Goeree-Overflakkee, waar Richard en zijn man een tweede huis hebben. Zijn moeder Ria is daar ook te gast. De twee vertellen over de beginfase van Richards carrière als cabaretier. En daarbij komen tranen tevoorschijn.

"Ik schiet er weer van vol"

Aanvankelijk stonden Richards ouders namelijk helemaal niet te springen om de keuze die hun zoon had gemaakt. "Ga nou een normaal baantje zoeken", zegt zijn moeder. Zeker zijn vader, John, stond niet achter de keuze van zijn zoon. "Wat valt er nou mee te verdienen, zei hij", aldus Richard. "Ga maar een baas zoeken, dat zei mijn vader."

In 1995 deed Richard mee aan Cameretten, een cabaretfestival. Toen hij daar hoge ogen gooide en in de finale kwam, had zijn vader door dat Richard wel degelijk een bijzonder talent had. Wanneer Richard wil zeggen dat zijn vader daar trots op was, schiet hij vol. "Hij was helemaal ontroerd, ook. En hij zei: 'Als dit is wat je wil jongen, dan ga ik je helpen.' In het begin heeft hij ook altijd de boekhouding voor me gedaan."

Richard Groenendijk over relatie: 'Ik was bij mezelf weggelopen'
Lees ook

Richard Groenendijk over relatie: 'Ik was bij mezelf weggelopen'

Daarna legt Richard uit waarom hij volschoot. "Het is allemaal anders gelopen dan gedacht. Ik had een andere baan, ik was enig kind, ik ben homoseksueel. Dat was ook niet echt tastbaar, want ik zei wel steeds dat ik dat was, maar er verscheen ook niemand aan de ontbijttafel."

Nu Richard terugblikt op de tijd met zijn ouders, kijkt hij tevreden terug. "Er waren heus wel eens wat strubbelingen", zegt hij. "Maar we hebben het goed gedaan", vult moeder Ria aan. "Plus ik houd gewoon veel van mijn ouders", gaat Richard door. "En wij van jou", besluit Ria.

Richard vertelde ook nog over de relatie die hij heeft met zijn grote liefde Marko. Daarover zie je meer in onderstaande video.

Rooijakkers Over de Vloer zie je iedere woensdag om 21:30 uur op RTL 4. De afleveringen kijk je hier terug, of via Videoland.

Lees meer over
Art RooijakkersRichard GroenendijkRooijakkers over de Vloer