You know you love me xoxo

Yes! Reboot Gossip Girl is binnenkort te zien

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Getty ImagesYes! Reboot Gossip Girl is binnenkort te zien
RTL

Goed nieuws voor alle fans van 'Gossip Girl'. Binnenkort is de reboot van de populaire serie namelijk voor het eerst te zien. Dat maakte HBO Max deze woensdag bekend.

"Er was weinig representatie in de eerste serie"

De opnames van Gossip Girl zijn in oktober vorig jaar begonnen en binnenkort is de eerste aflevering al te zien. HBO Max zet in juli namelijk al het eerste seizoen van de reboot online. Door de coronacrisis liep de productie een behoorlijke vertraging op, want eigenlijk had de serie vorig jaar al af moeten zijn. Er is een klein addertje onder het gras: in Nederland is de streamingdienst HBO Max nog niet beschikbaar. 

Gossip Girl-cast deelt details over reboot: 'Wordt heel anders'
Lees ook

Gossip Girl-cast deelt details over reboot: 'Wordt heel anders'

De nieuwe Gossip Girl speelt zich acht jaar na het origineel af en laat zien hoe het tienerleven in de Amerikaanse miljoenenstad het afgelopen decennium is veranderd. Kristen Bell keert terug als de mysterieuze verteller maar verder ziet een groot deel van de cast er anders uit. Zo krijgt Emily Alyn Lind één van de hoofdrollen en zijn ook Tavi Gevinson, Thomas Doherty, Adam Chanler-Berat en Zion Moreno te zien.

De reboot wordt anders dan het origineel, vertelde schrijver Joshua Safran tijdens Vulture Festival. "Er was weinig representatie in de eerste serie", verklaarde hij. "Deze keer hebben we ervoor gekozen dat de hoofdrolspelers niet allemaal wit zijn. Bovendien zal er veel meer queer-content te zien zijn." De school van de tieners, Constance Billard, blijft onveranderd.

De oorspronkelijke serie was van 2007 tot en met 2012 te zien en ging over een groep rijke tieners op een privéschool in New York wiens geheimen op internet werden gedeeld door de anonieme Gossip Girl. De hoofdrollen werden vertolkt door Blake Lively, Penn Badgley, Leighton Meester, Chace Crawford en Ed Westwick.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
HBO NederlandGossip GirlTelevisie