Zwemmen in het geld

Jill ziet groot deel van Big Brother-prijzengeld van rekening verdwijnen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJill ziet groot deel van Big Brother-prijzengeld van rekening verdwijnen
RTL

Geld moet rollen en daarom heeft 'Big Brother'-winnares Jill een groot deel van het prijzengeld in één klap uitgegeven. Aan een nieuwe auto welteverstaan. Via Instagram Stories schowt ze trots haar gloednieuwe wagen.

De 22-jarige Landsmeerse kreeg tijdens de finale op 8 april de meeste stemmen van de kijkers en werd daarmee ruim 70.000 euro rijker. Ongeveer 1/3 daarvan heeft ze nu uitgegeven aan haar eerste auto. Met de rest van het geld wil ze de studieschuld afbetalen die ze bij haar opa heeft, en een deel wordt gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

"Ik ga er gewoon van genieten en weggeven aan de mensen die ik liefheb, mooie dingen met mijn mama doen als het kan na de coronatijd. Ik denk dat ik vooral ga genieten", zei Jill vlak na de finale tegenover het ANP.

© Instagram @jillgoede_

In de finale verkozen de Nederlandse en Vlaamse kijkers Jill boven Nick. Eerder op de avond viel Liese al af. "Ik dacht dat ik er als eerste van de drie uit zou liggen, maar dat was niet zo. Ik had dit nooit verwacht", aldus Jill.

Er was overigens nogal wat te doen om de finale van het realityprogramma. In de laatste minuten spande het erom wie er ging winnen, maar stemmen werd lastig door een overbelaste website. "De stemsites waren zowel in Vlaanderen als in Nederland overbelast en de notaris heeft aan de hand van de laatste tussenstand de winnaar bepaald", aldus een woordvoerder.

Vorig jaar werd bekend dat Big Brother nieuw leven werd ingeblazen. Voor deze nieuwe reeks lieten vier Nederlanders en vier Vlamingen zich samen opsluiten in een huis, waar ze 24 uur per dag werden gevolgd door camera's.

Lees meer over
Big Brother