afscheid nemen bestaat niet

Marco Borsato openhartig over 'opnieuw verliefd worden' na breuk

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMarco Borsato openhartig over 'opnieuw verliefd worden' na breuk
RTL

Afscheid nemen bestaat niet in het geval van Marco Borsato (54) en zijn Leontine (53). Hoewel de zanger labels op dit moment schuwt, is hij weer aan het daten met zijn ex-vrouw. In de Vlaamse 'De Cooke & Verhulst Show' vertelt Marco over de donkere maanden bij zijn moeder en hoe de zon voor hem weer is gaan schijnen.

"Ik heb echt maanden in bed gelegen en me ellendig gevoeld"

Zijn promotietour voor het nieuwe nummer 'Hef Je Glas' beperkt zich niet alleen tot Nederland. Ook in België is Marco een veelgevraagde gast. Aan tafel van de Vlaamse talkshow van James Cooke en Gert Verhulst vertelt Marco ook over zijn privéleven. Zo zegt hij dat hij eindelijk weer opnieuw verliefd kan worden.

Na de breuk met Leontine likte Marco zijn wonden bij zijn moeder Mary. "Ik heb echt maanden in bed gelegen en me ellendig gevoeld. Ik had de kracht en de energie niet meer. (...) Ik vond mezelf niet meer leuk, verafschuwde wat ik gedaan had."

Marco Borsato over relatie met Leontine: 'Zijn weer aan het daten'
Lees ook

Marco Borsato over relatie met Leontine: 'Zijn weer aan het daten'

"We hebben in de loop der jaren wel meer teleurstellingen gehad", vertelt Marco verder. "Dat verwerk je op je eigen manier. Dan spreek je niet helemaal dezelfde taal, en we hebben nu elkaars taal wat leren spreken. Er is nu meer ruimte voor elkaar. Er is nog zoveel liefde, dat is voelbaar en tastbaar. Nu kan je opnieuw verliefd worden." 

En verliefd is de hitzanger zeker. "Mijn hart is bezet", zei hij onlangs nog in De 538 Ochtendshow met Frank Dane. Marco en Leontine zijn namelijk weer aan het daten. "Dat betekent zoveel als dat het is. Dat we af en toe gewoon leuke dingen doen. We zien wel waar het schip strandt. We laten de vorm los." De intentie is dat het goedkomt tussen Marco en 'Tien'. "Dat hoop ik natuurlijk. Dat weet je niet. We laten het los."

Sinds de relatiebreuk heeft Marco Borsato eigenhandig het woord 'intimiteitsvacuüm' in de wereld geholpen. De betekenis daarvan is heel simpel, aldus Heleen van Royen. "Marco en Leontine hadden niet genoeg seks", vertelt ze in onderstaande video. 

Lees meer over
Marco BorsatoLeontine BorsatoGert Verhulst