Sneu: lid van IJslandse songfestivalband positief getest

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPSneu: lid van IJslandse songfestivalband positief getest
#TeamJeangu

Verdrietig nieuws voor een bandlid uit de IJslandse band Daði & Gagnamagnið. Jóhann Sigurður Jóhannsson is positief getest op het coronavirus en daardoor kan de hele band zowel vandaag als morgen niet optreden. Dat heeft Daði & Gagnamagnið zojuist gedeeld op social media.

"Helaas betekent dit dat we niet deelnemen aan de repetitie vandaag en de liveshow van morgen"

'Een lid van Gagnamagnið heeft een positieve testuitslag gekregen vanochtend. Helaas betekent dit dat we niet deelnemen aan de repetitie vandaag en de liveshow van morgen', is in een statement te lezen. 

UPDATE: De band komt niet meer in actie op het Eurovisiesongfestival. De groep heeft de moeilijke beslissing genomen om zich terug te trekken. Het liedje doet nog wel mee in de competitie, zo heeft de European Broadcasting Union (EBU) bekendgemaakt. In plaats van het optreden, zal er een tape van een eerdere repetitie worden uitgezonden. 

Als de groep doorgaat, wordt ook in de finale de back-uptape gebruikt.

Twitteraars vol lof over songfestivalpresentatoren
Lees ook

Twitteraars vol lof over songfestivalpresentatoren

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Twee dagen geleden kon de band nog opgelucht ademhalen, nadat ze op social media lieten weten allemaal negatief te zijn getest. Het droevige nieuws komt dan ook onverwachts: 'We waren deze hele reis allemaal extreem voorzichtig, dus dit komt als een verrassing. We zijn erg blij met het eerdere optreden en verheugen ons om jullie weer te zien.' 

Ook het bandlid reageert hevig geëmotioneerd op het nieuws. "Ik ben geschokt en teleurgesteld, en ontzettend verdrietig", zegt Jóhann tegen de fans van Gagnamagnið. "Ik wil jullie laten weten dat ik me goed voel. Het is moeilijk te bevatten. We hebben zo hard gewerkt, we wilden dit heel graag en hebben hier zo lang naartoe gewerkt."

Lees meer over
EurovisiesongfestivalCoronabesmettingenRotterdam