Ein bisschen Frieden, ein bisschen Bier

Ophef in Duitsland om 'dronken' interview songfestivaldeelnemer

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPOphef in Duitsland om 'dronken' interview songfestivaldeelnemer
RTL

In Duitsland is ophef ontstaan nadat songfestivaldeelnemer Jendrik Sigwart (26) na de finale op zaterdag een interview in behoorlijk beschonken toestand heeft gegeven. Veel Duitsers reageren negatief op de beelden.

"Grappig, dat een anti-pestlied het pestniveau kan doen laten stijgen"

Jendrik heeft met zijn lied 'I Don't Feel Hate' drie punten gescoord en eindigde daarmee namens Duitsland voorlaatste. Toch heeft hij het behoorlijk gezellig gehad tijdens de show, want in twee interviews na de finale is te zien hoe hij nogal tipsy reageert. 

Zo vertelt hij onder andere dat hij 30.000 Instagram-volgers erbij heeft gekregen en dat hij eigenlijk wel betere nummers heeft. Ook wist hij van tevoren eigenlijk al dat hij weinig punten van de internationale jury zou krijgen. De video ontvangt veel 'duimpjes omlaag' en veel kijkers reageren er ook op: 'Grappig, dat een anti-pestlied het pestniveau kan doen laten stijgen', 'Wat een ramp! Hopelijk merkt de zender dat ze compleet overrompeld zijn. Het is zo treurig' en 'Pijnlijker dan dit kan haast niet', wordt er zoal geschreven. 

Italiaanse songfestivalwinnaar test negatief op drugs
Lees ook

Italiaanse songfestivalwinnaar test negatief op drugs

Jendrik zelf heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor de interviews. "Oh god, arrogante, dronken Jendrik, mond dicht, ik haat je", reageert hij (op een ironische wijze) in de onderstaande video. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Italië won afgelopen zaterdagavond het Eurovisiesongfestival in Rotterdam Ahoy. Aran Bade sprak vlak daarna met de winnaars, rockband Måneskin, en vroeg ze onder meer welke stad het volgend jaar moet gaan organiseren. Het antwoord zie je in de video hieronder. 

Lees meer over
Eurovisiesongfestival