#metoo

Nieuwe aanklacht Marilyn Manson: 'Kreeg geen eten omdat ik te dik was'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPNieuwe aanklacht Marilyn Manson: 'Kreeg geen eten omdat ik te dik was'
RTL

Marilyn Manson (52) is door een voormalige vriendin aangeklaagd omdat hij haar onder meer zou hebben verkracht. Volgens de vrouw, die anoniem wil blijven en in de aanklacht Jane Doe wordt genoemd, zou de zanger haar ook mentaal en fysiek hebben mishandeld.

Volgens de vrouw gebeurde het allemaal in 2011 toen zij met de rocker aan het daten was. Hoewel het in het begin een 'consensuele romantische relatie' was, begon de zanger de vrouw later te verkrachten en onderwierp hij haar aan andere 'vernederende handelingen van seksuele uitbuiting, manipulatie en psychologisch misbruik'.

Marilyn Manson aangeklaagd door GoT-actrice om seksueel misbruik
Lees ook

Marilyn Manson aangeklaagd door GoT-actrice om seksueel misbruik

De zanger, die in het echt Brian Warner heet, zou deze Jane Doe onder meer al na twee weken daten bij hem in hebben laten trekken. Hoewel hij zijn appartement altijd ijskoud hield, verlangde hij wel van haar dat zij altijd naakt rondliep. Ook zou hij de vrouw geen eten hebben gegeven, omdat zij te dik zou zijn geweest volgens hem.

De nieuwe aanklacht tegen Marilyn Manson kan op de steeds langer wordende lijst van vergrijpen waar de zanger van beschuldigd wordt. Jane Doe is de zoveelste vrouw die hem beschuldigt van grensoverschrijdend gedrag.

De zanger ligt al een tijdje onder vuur nadat actrice Evan Rachel Wood begin februari via sociale media liet weten jarenlang door de zanger misbruikt en mishandeld te zijn. Nadat zij met haar verhaal naar buiten trad, volgden er meer vrouwen met soortgelijke verhalen. De politie van Los Angeles onderzoekt de zaak. Zelf zegt de Amerikaan onschuldig te zijn.

Lees meer over
Marilyn Manson