boven de grond

Rik van de Westelaken 'komt weg met zoveel leugens' bij WIDM

Door RTL Boulevard/LINDA.··Aangepast:
© Joy Hansson / AVROTROSRik van de Westelaken 'komt weg met zoveel leugens' bij WIDM
RTL

Rik van de Westelaken is alweer vier seizoenen lang te zien als presentator van het succesvolle 'Wie is de Mol?'. Liegen en bedriegen kan de 50-jarige inmiddels dan ook als de beste. Moet ook wel, want wie de afloop verraadt mag 250.000 euro aftikken. "Het is frappant met hoeveel leugens je wegkomt als je een oninteressant verhaal vertelt", stelt Rik in het 'LINDA.vakantieboek'.

"Als presentator vind ik zwijgen minder ingewikkeld dan als speler"

Toen Rik meedeed in 2015 maakte hij iedereen wijs dat 'ie een maandje ging schrijven in het Franse huisje van zijn tante. Het werd uiteindelijk ook echt een maand, want Rik wist het te schoppen tot de finale - die hij vervolgens won! "Als ze na mijn thuiskomst vroegen hoe het was geweest, mompelde ik iets van: 'Saai, weinig gedaan, lekker bijgeslapen.' Niemand die verder vroeg, terwijl de wallen op mijn knieën hingen na vier weken Sri Lanka."

Rik van de Westelaken laat exclusieve molactie zien
Lees ook

Rik van de Westelaken laat exclusieve molactie zien

Volgens de presentator werd het na de eerste uitzending pas écht lastig. "Ik was doods­bang iets te verraden. Vanwege de exorbitante boete van 250.000 euro natuurlijk. En omdat ik het niet wilde verpesten voor mijn mede­kandidaten", doet hij uit de doeken in het blad. "Wie is de Mol? is een kat-­en­-muisspel, lekker paranoia. Als presentator vind ik zwijgen minder ingewikkeld dan als speler. Als ik op straat word aangesproken, vol­staat een simpel: 'Ik mag er niks over zeggen.'"

Wie Wie is de Mol? wint gaat naar huis met een lekker geldbedrag. Maar wat doen de oud-winnaars eigenlijk met het gewonnen bedrag?

Lees meer over
Rik van de WestelakenWie is de Mol?