I live for the applause

Koop jij binnenkort een stukje muziek van Lady Gaga?

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesKoop jij binnenkort een stukje muziek van Lady Gaga?
RTL

De kans bestaat dat het platenlabel van sterren als Billie Eilish (19), Lady Gaga (35) en Taylor Swift (31) naar de beurs in Amsterdam gaat. Aandeelhouders van het Franse mediaconcern Vivendi zijn het eens met een afsplitsing en beursgang voor Universal Music Group (UMG). Het label zou tientallen miljarden euro’s waard zijn.

Vivendi wil 60 procent van alle aandelen UMG verdelen onder zijn eigen aandeelhouders. Die aandelen hebben een waarde van zeker 20 miljard euro. Vivendi-aandeelhouders mogen de stukken vervolgens verhandelen aan de Amsterdamse beurs. De aandeelhouders zijn er over het algemeen blij mee, maar voor het zover is, moeten de Nederlandse financiële waakhonden nog wel toestemming geven voor de beursgang. Die staat voor september gepland.

'Mariah Carey na fikse ruzie met Jay-Z weg bij zijn platenlabel'
Lees ook

'Mariah Carey na fikse ruzie met Jay-Z weg bij zijn platenlabel'

Vivendi stond al langere tijd onder druk om zijn aandeelhouders te laten profiteren van de waarde van UMG. Het label heeft naast allerlei wereldsterren ook de rechten op Beatles-nummers in bezit.

Mocht de beursgang in Amsterdam doorgaan, dan is het spannend om te zien wie UMG aanwijst om de gong te mogen slaan bij het begin van de beursdag. Iedere dag mag iemand anders dat doen. Bij een beursgang wordt het vaak gedaan door topmensen van een bedrijf, maar het is niet denkbeeldig dat het grootste platenlabel ter wereld een van z’n wereldsterren het klusje laat klaren.

Lees meer over
Lady GagaBillie EilishTaylor Swift